Ο Nick Cave γράφει για τη μάχη της απώλειας

Ο Nick Cave γράφει για τη μάχη της απώλειας
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Το πένθος έγινε τρόπος ζωής, μια προσέγγιση στο πώς ζεις όπου μάθαμε να υποχωρούμε στην αβεβαιότητα του κόσμου»

05 Μαΐου 2020

Ο Nick Cave, μοιράστηκε την εμπειρία του να χάνεις ένα παιδί δίνοντας συμβουλές και υποστήριξη στους θαυμαστές  του που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση μέσα από το The Red Hand Files δύο θαυμαστών του, οι οποίοι πρόσφατα έχασαν το παιδί τους έγραψε: «Η Susie (σύζυγος του Cave) και εγώ, μάθαμε πολλά για τη φύση της θλίψης με το πέρασμα των χρόνων. Συνειδητοποιήσαμε ότι το πένθος δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται καθώς δεν υπάρχει η άλλη πλευρά.Το πένθος είναι ταυτόχρονα μια πράξη υποταγής και αντίστασης . Βρήκαμε ότι περιέχει πολλά πράγματα: ευτυχία, ενσυναίσθηση, λύπη, μανία, χαρά, συγχώρεση, μαχητικότητα, ευγνωμοσύνη, δέος ακόμα και ειρήνη».

Και συνέχισε: Για εμάς το πένθος έγινε συμπεριφορά, ένα σύστημα πεποιθήσεων, ένα δόγμα. Εν τέλει, η θλίψη είναι τα πάντα. Είναι το πλύσιμο των πιάτων, η παρακολούθηση του Netflix, το διάβασμα ενός βιβλίου, μια βιντεοκλήση  με φίλους, να κάθεσαι μόνος σου ή να μετακινείς τα έπιπλα. Το πένθος είναι όλα τα πράγματα περασμένα μέσα από τις διαρκώς χαίνουσες πληγές  του κόσμου. Μας αποκάλυψε ότι δεν έχουμε έλεγχο πάνω στα γεγονότα και καθώς αντιμετωπίζαμε αυτήν την αδυναμία καταλήξαμε να την αντιμετωπίζουμε σαν ένα είδος πνευματικής ελευθερίας. Η Susie μου είπε να σας μεταφέρω πόσο πολύ λυπάται για την απώλειά σας και κοιτώντας την τώρα το μόνο που μπορώ να πω και στους δύο είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου υπάρχει τρόπος όχι για έξοδο από το πένθος αλλά βαθιά μέσα του».