Ανοίγει ο δρόμος για δίκη σε βάρος του Coachella

Ανοίγει ο δρόμος για δίκη σε βάρος του Coachella
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο επίκεντρο επίμαχος όρος που απαγορεύει σε καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε φεστιβάλ που οργανώνονται σε ακτίνα 1.300 μιλίων από το Indio της Καλιφόρνιας

13 Μαΐου 2020

Πριν από περίπου δύο χρόνια μια εταιρεία promotion που οργανώνει το φεστιβάλ Soul'd Out στο Oregon, είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος της εταιρείας GoldenVoice που διοργανώνει το φεστιβάλ Coachella κατηγορώντας την για παραβίαση των ομοσπονδιακών αντιμονοπωλιακών νόμων στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο «κανόνας της απαγορευτικής ακτίνας» ο οποίος εφαρμόζεται από την Goldenvoice και στην ουσία απαγορεύει σε καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε φεστιβάλ που οργανώνονται σε ακτίνα 1.300 μιλίων από το Indio της Καλιφόρνιας από τις 15 Δεκεμβρίου έως την 1η Μαΐου.

Τον Μάρτιο του 2019, δικαστής είχε απορρίψει αρχικά την αγωγή. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Pitchfork δικαστικό συμβούλιο εφέσεων έκρινε ότι ο δικαστής έκανε λάθος και ότι η αγωγή πρέπει να εκδικαστεί κανονικά.

Οι διοργανωτές του Soul’d Out, υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος όρος που θέτει το Coachella υποχρεώνει καλλιτέχνες να μην συμμετέχουν στο Soul’d Out και τώρα έχουν 14 ημέρες περιθώριο να επανακαταθέσουν την αγωγή ώστε να υπάρξει δικαστική ακρόαση.

Το συμβούλιο των εφετών, δεν εξέφρασε άποψη για το αν ο promoter έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση αν κερδίσει τη δίκη.

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ενέκρινε την αγωγή, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα και σε άλλους διοργανωτές που διεκδικούν για τα φεστιβάλ τους  τοπική αποκλειστικότητα με αντίστοιχους όρους και όλα αυτά σε μια χρονιά κυριολεκτικά καταστροφική για τις συναυλίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 



Στην ίδια κατηγορία