Πέθανε ο «bluesman» Lucky Peterson

Πέθανε ο «bluesman» Lucky Peterson
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ηλικία 55 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο

18 Μαΐου 2020

Γεννημένος στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης το 1964 o Lucky Peterson, ήταν γιος του γνωστού μπλουζ κιθαρίστα και ιδιοκτήτη του φημισμένου κλαμπ «The Governor’s Inn», James Peterson όπου έπαιξαν οι καλύτεροι μπλουζίστες της εποχής.

Δεξιοτέχνης κιθαρίστας και οργανίστας, από την ηλικία των 3 ετών, ο Peterson έδωσε τις πρώτες του συναυλίες και τριγυρνούσε στο κλαμπ μαθαίνοντας από τους καλλιτέχνες που έπαιζαν εκεί. Ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της εποχής ο Willie Dixon, αναγνώρισε το ταλέντο του και έκανε την παραγωγή στο πρώτο άλμπουμ του Little Lucky Peterson όταν εκείνος ήταν μόλις 5 ετών. Το άλμπουμ είχε τίτλο «Our Future».

Κατευθείαν άρχισαν οι προσκλήσεις να εμφανιστεί στο εθνικό δίκτυο τηλεόρασης από τα μεγαλύτερα σόου της εποχής. Με αυτό το πρώτο του άλμπουμ ο Peterson κατάφερε να ξεχωρίσει και να τραβήξει την προσοχή μιας ολόκληρης χώρας με ένα τραγούδι που έγινε επιτυχία-γραμμένο από τον πατέρα του- «1,2,3,4» μια διασκευή της μεγάλης επιτυχίας του James Brown «Please, Please, Please».

Το τελευταίο του άλμπουμ "50 Just Warming Up!" κυκλοφόρησε το 2019 από τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Jazz Village.

Ο Lucky Peterson πέθανε στο Ντάλας του Τέξας μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Half Note όπως επίσης και πριν από εννέα χρόνια.



Στην ίδια κατηγορία