Τι θα δούμε σε live streaming Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Τι θα δούμε σε live streaming Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μαρία Φαραντούρη, Νατάσσα Μποφίλιου, Leon of Athens και Katerina Duske μεταξύ των καλλιτεχνών που θα παρακολουθήσουμε -αναγκαστικά- από τους υπολογιστές μας.

22 Μαΐου 2020

Περιμένοντας τον Ιούλιο και την έναρξη των συναυλιών, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα live streaming.

το Loaded.gr, συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα online μουσικά ραντεβού της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου.

Δύο νέους και ταλαντούχους δημιουργούς, την Katerine Duska και τον Leon of Athens παρουσιάζει η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music, την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 21.00, LIVE από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Οι LIVE συναυλίες κάθε Παρασκευής έρχονται να συμπληρώσουν τις συναυλίες που ήδη πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, εμπλουτίζοντας έτσι το πρόγραμμα της σειράς #snfccAtHome: music, και έχουν σχεδιαστεί ώστε να απευθύνονται περισσότερο στο νεανικό κοινό (ή σε αυτούς που αισθάνονται νέοι).

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το Σάββατο στις 21:00, ακολουθεί η Νατάσσα Μποφίλιου από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, που συμμετείχε και στην επίσημη τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017, έρχεται αυτή τη φορά με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που εστιάζει στον πυρήνα της τέχνης και της διαδρομής της. Με τη συνοδεία του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο και του Άρη Ζέρβα στο τσέλο παρουσιάζει μια απρόβλεπτη μουσική περιπλάνηση σε επιλεγμένα κομμάτια της δισκογραφίας της με τη χαρακτηριστική εναλλαγή συναισθημάτων που αποτελεί σήμα κατατεθέν των παραστάσεών της. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Διαδικτυακή συναυλία θα δώσει και ο Χρήστος Θηβαίος, το Σάββατο στις 21:00. Μέσα από την σελίδα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,θα παρουσιάσει τραγούδια από τους "Συνήθεις Υπόπτους" και τον "Αμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί" και την δισκογραφική του και την νέα του δισκογραφική συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα, με τίτλο "Από τους κήπους των ψιθύρων".

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το Σάββατο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Διαδικτυακού Φεστιβάλ με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, παρουσιάζει την Τσέλια Κωστέα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζει ένα ανοιξιάτικο ρεσιτάλ με διάσημες άριες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της, με συνοδεία στο πιάνο τη Σοφία Ταμβακοπούλου. Από το τραγούδι του Σούμαν «Τον υπέροχο μήνα Μάη» ως το «Δεν μ’ αγαπάς» του Θεόδωρου Σπάθη, το πρόγραμμά της περιλαμβάνει εξίσου τα «Μονοπάτια του έρωτα» του Φρανσίς Πουλένκ, τη νοσταλγική «Ελεγεία» του Μασνέ αλλά και την άρια «Είναι λίγα λουλούδια» από τη γοητευτική όπερα «Ο φίλος Φριτς» του Πιέτρο Μασκάνι.

Διάρκεια βίντεο: 16 λεπτά

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Την Κυριακή 24 Μαΐου,η αυλαία του Μegaron Online ανοίγει και πάλι για να φιλοξενήσει στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Μαρία Φαραντούρη στη σκηνική καντάτα «Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα» για άλτο, κόντρα τενόρο, αφηγήτρια, σεξτέτο τζαζ-ροκ και συμφωνικό σύνολο. Το έργο γράφτηκε ειδικά για τη μεγάλη ερμηνεύτρια από τον καταξιωμένο συνθέτη Περικλή Κούκο (παραγγελία ΟΜΜΑ) και παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση τον Νοέμβριο του 1996.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ