90.000 δολάρια θα πληρώσει η Kendal Jenner για το Fyre Festival

90.000 δολάρια θα πληρώσει η Kendal Jenner για το Fyre Festival
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο στην ιστορία των φεστιβάλ...

22 Μαΐου 2020

Η Kendal Jenner θα πληρώσει τελικά πολύ ακριβά την εμπλοκή της στο Fyre Festival που επρόκειτο να διεξαχθεί το 2017. Το μοντέλο ανήκε στους 400 influencers οι οποίοι μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον Δεκέμβριο του 2016 πόσταραν διαφήμιζαν το φεστιβάλ που θα διεξαγόταν στο νησί Exuma στις Μπαχάμες. Με post ωστόσο που δεν φαίνονταν διαφημιστικά ώστε να διαχωρίζουν τη θέση τους οπότε έμοιαζε πλέον σαν απάτη

 

Το Fyre Fetival ¨είχε προγραμματιστεί¨για τα Σαββατοκύριακα 29-30 Απριλίου και 6-7 Μαΐου 2017. Κάτι το promo video, κάτι οι υποσχέσεις ότι το Fyre θα ήταν λίγο Coachella αλλά στην πιο glamour εκδοχή του (μετακίνηση με ιδιωτικό τζετ, διαμονή σε πολυτελή βίλα), έγινε αμέσως sold out.

 

 

Ωστόσο, η πολυτελής διαμονή αφορούσε τελικά σκηνές, κακή ποιότητα φαγητού, έλλειψη νερού και ηλεκτρικού και πολύωρη αναμονή στο αεροδρόμιο.

 

Μάλιστα, η ιστορία έγινε και ντοκιμαντέρ στο Netflix το 2019.

 

 

Η μήνυση απέναντι στην Kendal Jenner έγινε τον Αύγουστο του 2019, από τον Gregory Messer, που εκπροσωπεί όσους ζημιώθηκαν από την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Το μοντέλο θα καταβάλει το ποσό των 90.000 δολαρίων, για το Instagram post που έκανε, για να προμοτάρει το φεστιβάλ. Η ίδια πληρώθηκε με 275.000 δολάρια χωρίς να αναφέρει ότι ήταν sponsored.

 

Μετά την Kendal θα ακολουθήσουν και άλλοι celebrities που έκαναν αντίστοιχα posts όπως οι Emily Ratajkowski, Push T, Blink-182, Lil Yachty και Migos.