Mega, το πιο ισορροπημένο κανάλι

Mega, το πιο ισορροπημένο κανάλι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα κανάλια τα κάνουν βασικά τα πρόσωπα και όχι οι ιδιοκτήτες τους. Τα ΜΜΕ συνολικά δηλαδή, όχι μόνο τα κανάλια.

24 Μαΐου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ετσι το Mega αποδεικνύεται μακράν το πιο πλουραλιστικό, πολιτικά, κανάλι. Τόσο στις εκπομπές του, όσο και στα δελτία ειδήσεων - στη φωτό ο Γιώργος Χουδαλάκης ως σχολιαστής, όχι τυχαία. 

Αυτό που γράφει ο Σταμάτης Μαλέλης παρακάτω δείχνει ανάγλυφα την εικόνα.


Το θέμα του Εβρου έπαιζε χθες όλη την ημέρα, ιδίως στα social που γίνεται πλέον η περισσότερη δουλειά, αλλά και γενικότερα μια και είχαμε έως και ανακοινώσεις κομμάτων. Το Νο 1 -πολιτικά- θέμα του Σαββάτου ήταν και πρώτο στο δελτίο του Mega. Οπως και του Open TV. Το αυτονόητο θα πείτε, ναι, αλλά φτάσαμε στο σημείο να επισημαίνουμε τα αυτονόητα. 

Πότε έπαιξε στον ΣΚΑΪ π.χ.; Προς το τέλος του δελτίου και πολύ συρρικνωμένο. Ε βέβαια, δεν υπήρχε χώρος για πατριδοκαπηλεία όπως συνέβαινε με τη (μία και μοναδική) Μακεδονία (που είναι ελληνική) και το «έπος του Εβρου» με τους πρόσφυγες. Τότε ο ΣΚΑΪ -παράδειγμα- έδινε τα ρέστα του, χθες ο Νίκος Στραβελάκης μετρούσε πόσο κόσμο είχε την Παρασκευή βράδυ στο Ψυρρή και έβγαζε τη μεζούρα να δει τα τραπεζοκαθίσματα και τα σκαμπό πόσο κοντά ήταν (αυτό ήταν το πρώτο θέμα τους!).

Στον Alpha -δεύτερο παράδειγμα- έπαιξε μετά το πρώτο μισάωρο του δελτίου και με τον Νίκο Μάνεση να σπεύδει να μας ενημερώσει, πριν καν το ρεπορτάζ ακόμα, πως στον Εβρο το ποτάμι δεν έχει πολύ νερό όλες τις εποχές του χρόνου. 

Οσο για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πιο σημαντικά ήταν τα 50 κεράκια που έσβησε η Ναόμι Κάμπελ παρά τα γεγονότα στον Εβρο που έπαιξαν τελευταία παρακαλώ. Το πρώτο θέμα του Mega ήταν το τελευταίο του ΑΝΤ1

Τα ΜΜΕ βασικά τα φτιάχνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά. Ετσι, στον ίδιο όμιλο, στην Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, το ΒΗΜΑ παρουσιάζεται ξεκάθαρα κεντροαριστερό, το Mega ισορροπημένο να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και τα ΝΕΑ είναι μία δεξιά, φιλοκυβερνητική και φιλο-Μητσοτακική εφημερίδα.

Βέβαια οι ιδιοκτήτες είναι που αποφασίζουν ποιον κόσμο θα πάρουν ώστε να μη χρειάζεται μετά να λένε πολλά. Δεν τρέφουμε αυταπάτες