Taylor Swift κατά Τραμπ: «Έχεις πολύ θράσος, θα σε καταψηφίσουμε»

Taylor Swift κατά Τραμπ: «Έχεις πολύ θράσος, θα σε καταψηφίσουμε»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η γνωστή σταρ καταδικάζει τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ για την υπόθεση της δολοφονίας του George Floyd

30 Μαΐου 2020

Σε μια σπάνια και εξαιρετικά οργισμένη πολιτική παρέμβασή της, η Taylor Swift καταδίκασε εξοργισμένη τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολη προσθέτοντας και εκείνη την φωνή της στους χιλιάδες πολίτες της χώρας που εξαγριώθηκαν από τα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση αυτή.

«Αφού έριχνες λάδι στη φωτιά της λευκής ανωτερότητας και του ρατσισμού στη διάρκεια της προεδρίας σου, έχεις το θράσος να παριστάνεις τον ηθικά ανώτερο πριν απειλήσεις με βία; "Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζουν και οι πυροβολισμοί";;; Θα σε καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο», έγραψε η Swift στο twitter σε μια ανάρτηση η οποία έχει ήδη πάνω από 1,5 εκατομμύριο likes και πάνω από 360.000 retweets.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει ως «τραμπούκους» όσους κάνουν επεισόδια στη Μινεάπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του George Floyd και τους είχε απειλήσει με βία, υποχρεώνοντας το Twitter, σε μια πρωτοφανή κίνηση, να αποκρύψει την επίμαχη ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, γεγονός που έκανε τον Τραμπ να... αφρίσει από το κακό του και να απειλήσει τα social media με σκληρούς περιορισμούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Swift έχει ξανακαταγγείλλει δημόσια τον τρόπο με τον οποίο παλιτεύευται ο Τραμπ, καθώς σε συνέντευξή της το 2019 στον Guardian είχε δηλώσει ότι «είμαστε μια δημοκρατία -τουλάχιστον αυτό υποτίθεται- όπου μπορείς να διαφωνήσεις, να έχεις αντιρρήσεις, να κάνεις διάλογο. Νομίζω ότι (σ.σ. ο Τραμπ) θεωρεί ότι έχουμε απολυταρχία».