Ο μαέστρος Stefan Blunier στις οθόνες μας

Ο μαέστρος Stefan Blunier στις οθόνες μας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόψε το Facebook του Μεγάρου αναμεταδίδει «Τα τραγούδια του Γκούρρε» από το Casa da Música Porto.

04 Ιουνίου 2020

Σε αυτήν τη μετάδοση, ο ελβετός μαέστρος Stefan Blunier διευθύνει ένα διεθνές καστ ερμηνευτών, με πρωταγωνιστή τον νεαρό πορτογάλο βαρύτονο André Baleiro, νικητή του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού «Ρ. Σούμαν» στο Τσβίκαου.

 

«Αυτό το έργο καθόρισε την όλη πορεία μου στη σύνθεση. Παρουσιάζει πλευρές της προσωπικότητάς μου που ποτέ ξανά δεν τους επέτρεψα να διαφανούν… Εξηγεί γιατί το καθετί στη ζωή μου έπρεπε να συμβεί με τον τρόπο που εντέλει συνέβη». Έτσι περιγράφει ο Άρνολντ Σαίνμπεργκ την περίφημη καντάτα του «Τα τραγούδια του Γκούρρε».

 

Ο Βάλντεμαρ και η ερωμένη του, η Τόβε, συναντιούνται στο Κάστρο Γκούρρε και τραγουδάνε τον έρωτά τους. Όμως η βασίλισσα Χέλβιχ, που ζηλεύει την Τόβε, διατάζει να τη σκοτώσουν. Ο συντετριμμένος Βάλντεμαρ τα βάζει με τον Θεό αποκαλώντας τον τύραννο. Καταδικάζεται, έτσι, σε αιώνια τιμωρία: κάθε βράδυ, σαν βασανισμένο πνεύμα περιφέρεται στα κτήματά του μαζί με τους πιστούς του ιππότες-φαντάσματα ψάχνοντας την αγαπημένη του. Καθώς η Φύση ξαναγεννιέται την άνοιξη, μέσα στους ήχους και στην ομορφιά του δάσους ο Βάλντεμαρ συναντά επιτέλους το πνεύμα της Τόβε.

 

Απόψε στις 21:00 από το Facebook του Μεγάρου