Τέλος το τραγούδι για τη Χαρούλα Αλεξίου, σταματάει να τραγουδά

Τέλος το τραγούδι για τη Χαρούλα Αλεξίου, σταματάει να τραγουδά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το αποκάλυψε η ίδια, χθες, σε συνέντευξή της στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην εκπομπή του Φώτη Απέργη.

04 Ιουνίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Εχω απομακρυνθεί από το τραγούδι, τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα πριν. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω. Δεν μπορώ να το κάνω. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό να λέω ένα τραγούδι με την Yasmin Levy, είναι μία μπαλάντα που μπορώ να πω, δεν πάει η φωνή μου πια. Δεν με ακούει η φωνή μου και είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω».

Και απάντησε στον Φώτη πότε το ένιωσε αυτό. «Στο Χειρόγραφο που έκανα με τον Νανούρη υπήρχε το πρόβλημα. Αυτό ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Οταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος στο Βράχων του είπα "Θάνο μου δεν τραγουδάω πια, θα είμαι εκεί για σένα", το έκανα, πήρα λίγο θάρρος, μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο και πήρα την οριστική απόφαση. Οτι δεν σου αξίζει να συνεχίζεις».

Και συνέχισε: «Δεν ήταν κάτι απλό. Βεβαίως και το πένθησα, βεβαίως και το έβαλα κάτω και είπα "εσύ τραγουδάς 50 χρόνια, τώρα παιδί μου τι θες, τα έζησες όλα, επιτυχία, χαρά, μακάρι όλοι να το πέρναγαν αυτό", τα έκανα όλα τα φιλοσοφικά, τα εκλογικευμένα, αλλά παρόλα αυτά, υπήρχε και το άλλο το κομμάτι που δεν ήταν χαρούμενο. Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Οταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να της έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος».

Συγκλονιστικό. «Αφού δεν μπορεί η φωνή σου να βγάλει τη νότα, σεβάσου αυτά που είχες κάνει. Και όταν συναντάς κάποιον στο δρόμο και σε ρωτάει τι ετοιμάζεις δεν μπορείς να εξηγείς στον καθένα. Και είπα, θα βγω σε μία εκπομπή και θα μιλήσω για αυτό». 

Δεν χρειάζεται να σας αποκαλύψω πως «έσπασαν»τα τηλέφωνα χθες στο στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος την ώρα της εκπομπής. Ο κόσμος αγαπάει το καλό ελληνικό τραγούδι αλλά και την ίδια την Χάρις Αλεξίου. Ήταν και εξαιρετικά δομημένη η εκπομπή, σαν ραδιοφωνικό πορτρέτο, με σενάριο και σκηνοθεσία

Να πω κάτι, κλείνοντας. Δεν είναι απίθανο η απόφαση της Χαρούλας κάποια στιγμή να αλλάξει. Θα μπορούσα εύκολα π.χ. να τη φανταστώ σε έναν μικρό και ζεστό χώρο, όπως το Half Note, σε μία διαφορετική και πιο χαμηλών τόνων μουσικό-θεατρική παράσταση. 

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη την ερχόμενη Τετάρτη, 6 με 8 το απόγευμα.