Ιδού πως, δημοσιογραφικά, παραποιείς την αλήθεια

Ιδού πως, δημοσιογραφικά, παραποιείς την αλήθεια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και πως, πάνω σε αυτό, κάνεις στη συνέχεια δημοσιογραφική και πολιτική σπέκουλα..

05 Ιουνίου 2020

Βγαίνει λοιπόν το Documento και μαζεύοντας διάφορα χιουμοριστικά tweets ανεβάζει ένα κείμενο με τον τίτλο «Το νέο κόμμα του Κασιδιάρη λέγεται... "Έλληνες ΓΤΠ" και είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα».

«Γλεντάει το Twitter» γράφει το Documento εξηγώντας πως κάνει «όσους γνωρίζουν τι σημαίνει το συγκεκριμένο slang να λύνονται στα γέλια». Για την ιστορία, το ΓΤΠ στα social σημαίνει (και συγγνώμη για την έκφραση) Για Τον Πούτσο.

Κανένα θέμα έως εδώ, τίποτε το σημαντικό.

Ερχεται όμως μετά το site meaculpa.gr παίρνει το θέμα και στηριζόμενο στον τίτλο παραποιεί την αλήθεια λέγοντας πως το Documento έγραψε ότι το κόμμα Κασιδιάρη «είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα».

Και σημειώνει, χαρακτηριστικά: Είναι προφανές, πως όταν μιλάει το Documento μιλάει προσωπικά ο Κώστας Βαξεβάνης. Αλλιώς, δεν ελέγχει το έντυπό του -κάτι που δεν ισχύει. Εννοείται, δε, πως αν ο τίτλος είχε ενοχλήσει τον εκδότη και δεν απηχούσε τις απόψεις του δεν θα έμενε αναρτημένος από τις 14:58 έως και την ώρα που γράφεται αυτό το σημείωμα στο meaculpa.gr. Θέλει ο κος Βαξεβάνης να κρυφτεί, αλλά η χαρά του για το κόμμα του ηγετικού στελέχους ενός «νεοναζιστικού μορφώματος», όπως Βαξεβάνης και σύντροφοι το αποκαλούσαν, δεν τον αφήνει. Όποιος κατεβαίνει για να κόψει έστω και μισή ψήφο από τον Μητσοτάκη, παίρνει από το Documento συγχωροχάρτι για τα πάντα.

Και καλά το meaculpa.gr, δεν φτάνει μόνο αυτό όμως, έρχεται κι ένας υπουργός και αναπαράγει το ψέμα, κάνοντας πολιτική σπέκουλα. Βέβαια ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει πολλές φορές πιαστεί να διακινεί fake news.

 

Σε παράλληλη τροχιά και ο Αρης Χατηστεφάνου που ανέβασε, έξυπνα, την παρακάτω «αφίσα» κάνοντας πλάκα με το όνομα του κόμματος Κασιδιάρη. «Ελληνες Γ.Τ.Π, Καβάλας» και σας εξηγήσαμε παραπάνω τι σημαίνει στα social το ΓΤΠΚ, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.

 

Ελα όμως που βρέθηκαν ορισμένοι να πουν ότι ο Αρης κάνει προπαγάνδα υπέρ του Κασιδιάρη!

 

Κάποιοι είναι όντως ανόητοι, κάποιοι όμως δεν είναι...