Ποια είναι τα «lead in» που παίρνουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων (και τι κάνουν μετά)

Ποια είναι τα «lead in» που παίρνουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων (και τι κάνουν μετά)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι επιδόσεις των τηλεπαιχνιδιών, των σειρών και των ταινιών που προηγούνται των βραδινών ειδήσεων του ανταγωνισμού, στις εργάσιμες ημέρες.

10 Ιουνίου 2020

Τα περίφημα «lead in» προγράμματα, εκείνα δηλαδή που «δίνουν πάσα» σε ένα δελτίο ειδήσεων και όχι μόνο, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που προσέχουν ιδιαίτερα οι αρμόδιοι διευθυντές των καναλιών. Ένα καλό «lead in» μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση σε μια εκπομπή, αφήνοντας τα υπόλοιπα στους συντελεστές της, ένα κακό όμως μπορεί να καταστρέψει τις όποιες προσπάθειές της για άνοδο στους πίνακες τηλεθέασης.

Στο e-tetRadio κάναμε το εξής: πήραμε ενδεικτικά τις επιδόσεις όλων των προγραμμάτων που προηγούνται των βραδινών ειδήσεων του ανταγωνισμού, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, με βάση τα χθεσινά νούμερα (09/06) της Nielsen. 4 τηλεπαιχνίδια, δύο σειρές και μια ζώνη με ελληνικές ταινίες. Και τσεκάραμε να δούμε αν τα δελτία ειδήσεων μετά πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα. 

-----------------------

Στον ΑΝΤ1, πριν το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου προβάλλεται η «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Η καθημερινή δραματική σειρά σημειώνει μονίμως υψηλά νούμερα, βοηθώντας σε έναν βαθμό τις ειδήσεις του καναλιού, το οποίο βρίσκεται συνήθως στην τρίτη ή την τέταρτη θέση του ανταγωνισμού. Σε ορισμένες ημέρες πάντως, ανεβαίνει στην κορυφή με μεγάλα ποσοστά.

ΑΝΤ1

ΣΥΝΟΛΟ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: 19,1%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1: 16,3%

18-54
ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: 17,1%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1: 13,1%

-------------------------

Στον Alpha, το «Deal» του Χρήστου Φερεντίνου είναι εκείνο που «δίνει πάσα» στον Αντώνη Σρόιτερ. Όπως φαίνεται δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε στο παρελθόν, ωστόσο το κεντρικό δελτίο του καναλιού κατακτά πρωτιές και στο σύνολο και στο «δυναμικό κοινό».

ALPHA

ΣΥΝΟΛΟ
DEAL: 12,8%
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 16,2%

18-54
DEAL: 12,8%
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 15,1%

-------------------------

Από την περασμένη Δευτέρα το «lead in» των ειδήσεων της ΕΡΤ1 είναι το νέο τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» με τον Νίκο Κουρή. Στη δεύτερη μέρα του τα νούμερά του ήταν λίγο μικρότερα από εκείνα του κεντρικού δελτίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για τις επιδόσεις του.

ΕΡΤ1

ΣΥΝΟΛΟ
ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ: 4%
ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 6,4%

18-54
ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ: 3,9%
ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 5,4%

-------------------------

Το «μεγάλο κανάλι» που επαναλειτούργησε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ταινιοθήκη του στον τομέα της ψυχαγωγίας. Οι «Δύο Ξένοι» που παίζουν σε επανάληψη φαίνεται πως δεν δίνουν ώθηση στο κεντρικό δελτίο του Mega, που τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ανταγωνίζεται το Open και την ΕΡΤ1 στις πιο κάτω θέσεις.

MEGA

ΣΥΝΟΛΟ
ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ: 4,3%
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ: 5,6%

18-54
ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ: 7,8%
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ: 8,5%

-------------------------

Σε παρόμοιο μοτίβο και το Open, που βασίζεται κυρίως σε ταινίες και ξένες σειρές στην ψυχαγωγία του. Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος και οι βιντεοταινίες του '80 είναι το «lead in» του κεντρικού δελτίου του καναλιού, σημειώνοντας υψηλά νούμερα για τον μέσο όρο του, τα οποία όμως δεν «μεταφέρονται» και στο πρόγραμμα που τις ακολουθεί. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, γίνονται πολλές αλλαγές μπροστά και πίσω από τις κάμερες του Open.

OPEN

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: 8,4%
OPEN ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 7,1%

18-54
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: 8,4%
OPEN ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 7,8%

-------------------------

Από τα χειρότερα «lead in» του ανταγωνισμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΣΚΑΪ, είναι το «Guess My Age» του Γιώργου Λιάγκα. Ουσιαστικά δεν προωθεί το βραδινό δελτίο του καναλιού του Νέου Φαλήρου, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του (πολλές) δυνάμεις, ειδικά στο σύνολο όπου διεκδικεί μια θέση στην κορυφή

ΣΚΑΪ

ΣΥΝΟΛΟ
GUESS MY AGE: 6,1%
ΣΚΑΪ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 15,6%

18-54
GUESS MY AGE: 5,2%
ΣΚΑΪ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 11,1%

-------------------------

Στον αντίποδα, ένα από τα καλύτερα «lead in» έχουν οι ειδήσεις του Star, τον «Τροχό της Τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη. Το δελτίο της Μάρας Ζαχαρέα παραλαμβάνει αρκετές φορές «20άρια», και στις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας βρίσκεται στην πρώτη θέση στο σύνολο και το «δυναμικό κοινό».

STAR

ΣΥΝΟΛΟ
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ: 20,6%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR: 15%

18-54
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ: 15,1%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ STAR: 16,1%