Ξεμένει από μετρητά το ταμείο ενίσχυσης μουσικών στη Βρετανία

Ξεμένει από μετρητά το ταμείο ενίσχυσης μουσικών στη Βρετανία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τις 4 έως και τις 9 Ιουνίου περισσότεροι από 3.500 καλλιτέχνες είχαν υποβάλει αίτηση για βοήθεια

11 Ιουνίου 2020

Το ταμείο 2,5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους μουσικούς κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρευστό. Οι πόροι που είχαν συγκεντρωθεί εξαντλούνται και η  ζωντανή μουσική εξακολουθεί να είναι μια μακρινή προοπτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 3.500 καλλιτέχνες είχαν υποβάλει αίτηση για οικονομική βοήθεια από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οργάνωση Help Musicians UK.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος οι υπόλοιποι αιτούντες να μην έχουν τη δυνατότητα να λάβουν οικονομική στήριξη. «Είναι μια σοβαρότερη, μεγαλύτερης διάρκειας κρίση από ό, τι θα μπορούσε να πιστέψει κανείς από εμάς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, James Ainscough στο BBC.

Το 25% των μουσικών εκτός των μέτρων στήριξης

Οι μουσικοί που κάνουν περιοδείες και δίνουν συναυλίες έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα καθώς έχουν σταματήσει να εργάζονται από τα μέσα Μαρτίου.

Μάλιστα το 25% δεν καλύπτεται από το κυβερνητικό σχήμα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος.

8 εκατ. ευρώ σε 17.000 μουσικούς

Το ταμείο Help Musicians ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε πέντε εκατομμύρια λίρες για να προσφέρει 500 λίρες στους μουσικούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τελικά παρέδωσε οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε 17.000 μουσικούς σε τέσσερις εβδομάδες καθώς έγιναν δωρεές και από άλλες οργανώσεις.

Και ο Ralph Salmins ανάμεσα στους μουσικούς που έλαβαν βοήθεια

Ο ντράμερ των The Waterboys, Ralph Salmins έλαβε το ποσό των 500 λιρών.

«Η δουλειά μου δεν θα εξομαλυνθεί μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του επόμενου έτους» δήλωσε ο Βρετανός μουσικός. Δεν ξέρω τι θα κάνω».

Ο Salmins ο οποίος έχει εμφανιστεί σε συναυλίες, έχει ηχογραφήσει με τους Paul McCartney, Bjork, Aretha Franklin και Madonna και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 150 soundtrack, σημείωσε ότι στη βιομηχανία «μπορεί να υπάρξει στασιμότητα δύο ετών» προτού επιστρέψει στο φυσιολογικό. «Είναι πραγματικά τρομερό», ανέφερε χαρακτηριστικά.