Cosmote TV: Πληρώνεις ακόμα και όταν έχεις επιστρέψει τον αποκωδικοποιητή

Cosmote TV: Πληρώνεις ακόμα και όταν έχεις επιστρέψει τον αποκωδικοποιητή
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Β.Α. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεσή μας) είχε Cosmote TV. Το συμβόλαιό του έληξε τον Μάρτιο. Μέχρι τότε πλήρωνε 15 ευρώ το μήνα.

12 Ιουνίου 2020

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Αρχές Μαΐου έλαβε έναν λογαριασμό 34 ευρώ. Επικοινώνησε με την εταιρεία και του είπαν ότι επειδή έληξε το συμβόλαιο η υπηρεσία χρεώνεται με τις τρέχουσες τιμές και ότι το ποσό προκύπτει επειδή λόγω λήξης συμβολαίου προπληρώνει πια και τον επόμενο λογαριασμό. Σα να λέμε, λοιπόν, ότι τα 15 ευρώ το μήνα έγιναν 17, οπότε πληρώνει Απρίλιο και προπληρώνει Μάιο, σύνολο 34 ευρώ.

Τους λέει ότι θέλει να διακόψει. «Μάλιστα», του λένε, «για να γίνει αυτό να επιστρέψετε τον αποκωδικοποιητή και να πληρώσετε τον τρέχοντα λογαριασμό». Οι εντολές του εκπροσώπου της εταιρείας εκτελούνται κατά γράμμα στις 11 Μαΐου. Ο καταγγέλλων θεώρησε ότι ξέμπλεξε και ότι θα είχε και κάποια επιστροφή για τις 20 μέρες του Μαΐου που δεν ήταν πια συνδρομητής της εταιρείας, τα 2/3 δηλαδή από τα 17 ευρώ που είχε καταβάλει για την προπληρωμή του μήνα (περί τα 11 ευρώ).

Αντ' αυτού, όμως, αρχές Ιουνίου του ήρθε -παντελώς αναιτιολόγητα- να πληρώσει 29 ευρώ επιπλέον! Επικοινώνησε ξανά με την εταιρεία και του είπαν ότι δεν είχε γίνει η διακοπή και πως πρέπει να πληρώσει τα 29 ευρώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία! Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι επιβαρυμένος με 40 ευρώ επιπλέον (29 + 11), ενώ de facto η παροχή όποιας υπηρεσίας έχει διακοπεί από τις 11 Μαΐου που επέστρεψε τον αποκωδικοποιητή.

Εάν αυτές οι χρεώσεις επιβάλλονται συστηματικά από την εταιρεία σε όσους διακόπτουν τις συνδρομές τους (σ.σ. συνδρομές και όχι συμβόλαια που δεν έχουν λήξει), με το σκεπτικό ποιος θα στείλει εξώδικο για 40 ευρώ (που θα του κοστίσει στην καλύτερη 50), δεν το ξέρουμε. Αν ισχύει όμως, η εταιρεία ίσως μαζεύει πολλά λεφτά κατ' αυτόν τον τρόπο. Μακάρι να είναι μεμονωμένη περίπτωση και να διορθωθεί το λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης πρέπει να διακόπτουν κάθε χρέωση με την επιστροφή του αποκωδικοποιητή που σημαίνει ότι -de facto επαναλαμβάνουμε- δεν υπάρχει πια παροχή υπηρεσίας.