Τι Mega είναι αυτό και τι διεκδικεί;

Τι Mega είναι αυτό και τι διεκδικεί;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα εταιρικό σχήμα με το όνομα του «μεγάλου καναλιού» έκανε την εμφάνισή του.

16 Ιουνίου 2020

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το e-tetRadio στο ΓΕΜΗ, την Πρωτομαγιά συστάθηκε η «Mega TV Ανώνυμη Εταιρεία» με έδρα τον δήμο Μελισσίων. Ως σκοπό της έχει, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες δικτύου τηλεόρασης εθνικής εμβέλειας «εκτός από τις δραστηριότητες εμπορικού χαρακτήρα», ανάλογες υπηρεσίες για τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό τοπικής εμβέλειας, την παραγωγή εκπομπών αλλά και το... χονδρεμπόριο/λιανεμπόριο διάφορων ειδών όπως ηλεκτρικές κουβέρτες, συσκευές θέρμανσης, στεγνωτήρια, σίδερα, κλιματιστικά, παραφαρμακευτικά προϊόντα κ.ά.

Το μετοχικό κεφάλαιο της «Mega TV Α.Ε.» είναι αρκετά υψηλό και ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο, όπως διαβάζουμε, κατέβαλλαν εξ ολοκλήρου οι δύο μέτοχοι της εταιρείας. Μια κυρία που δηλώνει επιχειρηματίας με Γεωργιανή υπηκοότητα ονόματι Miranda Jikia, που έχει μερίδιο 50%, και η «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» επίσης με 50%. Στο ΔΣ της «Mega TV» υπάρχουν συνολικά τρία πρόσωπα από διάφορες εθνικότητες. Η Γεωργιανή μέτοχος, ο Tarcisio Ventura (Ιταλός) και ο Mario Copoeru (δηλωμένος ως Έλληνας). Ως site της εταιρείας έχει δηλωθεί το megamou.gr.

Κι εδώ ξεκινούν τα... ενδιαφέροντα. Η κατά το ήμισυ μέτοχος «Job Productions» συστάθηκε μόλις τον Φεβρουάριο, μοναδική ιδιοκτήτριά της είναι η ίδια «επιχειρηματίας» από τη Γεωργία που έχει το άλλο μισό της «Mega TV», και έχει κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ έχοντας όμως καταβάλλει 5 εκατομμύρια στην Ανώνυμη Εταιρεία. Η Miranda Jikia έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας της μια συγκεκριμένη οδό όπου έχουν την έδρα τους εταιρείες συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη, όπως εκείνη του Party 104.

Ένα (τουλάχιστον) από τα πρόσωπα του ΔΣ του «νέου Mega», ο Tarcisio Ventura, είχε ανάλογο πόστο και στο (πανελλαδικό) Epsilon επί Φίλιππου Βρυώνη, ενώ εμφανίζεται να κατοικεί μαζί με τον Mario Copoeru στην ίδια οδό, και να έχει το ίδιο mail με τους άλλους δύο του ΔΣ. Το site megamou.gr που παραπέμπει ευθέως στο μότο του κανονικού Mega, ανακατευθύνει στο tvapokaliptika.gr, της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη στο Epsilon -και για λίγο στο Open- που «κόπηκε» πρόσφατα από το ΕΣΡ.

Επειδή η «Mega TV Α.Ε.» είναι λίγο δύσκολο -μάλλον, τι να σας πούμε...- να αποτελεί κάποια θυγατρική της Άλτερ Έγκο, μένει να δούμε τι θα κάνει τώρα το Mega.