Αναστέλλει την κυκλοφορία της η «Πράσινη» (update)

Αναστέλλει την κυκλοφορία της η «Πράσινη» (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μόνη αμιγώς «Παναθηναϊκή» καθημερινή εφημερίδα.

12 Ιουνίου 2020

update 2: Έκλεισε και το Leoforos.gr, το site της DPG Media με ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της «Πράσινης».


update: Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της «Πράσινης»:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο της εφημερίδας «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» και υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων που ξαφνικά μένουν χωρίς δουλειά.

Το Δ.Σ. εκφράζει για μια ακόμη φορά, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την πολυφωνία.


Λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ιδιοκτήτη της «Πράσινης», να απεμπλακεί άμεσα από ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, η αθλητική εφημερίδα αναστέλλει την κυκλοφορία της, όπως αναφέρει το sdna.gr. Αύριο Σάββατο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο της φύλλο, μετά από περίπου 13 χρόνια. Οι εργαζόμενοι της Πράσινης ενημερώθηκαν πως θα απορροφηθούν στα sites της DPG Media, και πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός γίνεται η μόνη ομάδα από τις τρεις «μεγάλες» του λεκανοπεδίου που μένει χωρίς καθημερινή παρουσία στον αθλητικό τύπο. Ο τελευταίος «ανταγωνιστής» της «Πράσινης» ήταν η «Derby», των Τράγκα-Δελατόλα-Γκόντζου, που έκλεισε πριν 7 χρόνια, ενώ η ιστορική «Αθλητική Ηχώ» -επίσης φίλα προσκείμενη στον Παναθηναϊκό- δεν κυκλοφορεί από το 2008.