Τα πρόσωπα της ΕΡΤ

Τα πρόσωπα της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θέλει μεγάλη προσπάθεια στην ΕΡΤ για να καταφέρουν να γίνουν ΣΚΑΪ στα πολιτικά. Το παλεύουν πάντως...

15 Ιουνίου 2020
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Από την Εφημερίδα των Συντακτών - στη φωτογραφία το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής)
 

Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ήταν, αμέσως πριν, διευθυντής επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και κλείνει τα στόματα των ΜαδουροΣυριζαίων. Αν ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ ακηδεμόνευτη ΕΡΤ, ας έβαζε πρόεδρό της τον διευθυντή της «Αυγής» ή του «105.5 Στο Κόκκινο» και όχι τον Διονύση Τσακνή ή τον Χρήστο Λεοντή. Επιτέλους, να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα της Αριστεράς.

Γιώργος Γαμπρίτσος

Δεν ξέρουμε αν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ νιώθει ευτυχής με τα αποτελέσματα της εταιρείας που διευθύνει. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν υπήρχε η περίφημη αξιολόγηση στο Δημόσιο την οποία επιθυμεί διακαώς η Νέα Δημοκρατία; «Σε ποια θέση βρίσκεται η ΕΡΤ στην τηλεθέαση;» θα τον ρωτούσε ο αξιολογητής. «Τελευταία», θα απαντούσε ο κ. Γαμπρίτσος. Και πώς πάει το ενημερωτικό τμήμα; «Δεν το βλέπει κανένας», η απάντηση. Και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα; «Πάτος». Εντάξει κ. Γαμπρίτσε, περάσατε με άριστα την αξιολόγηση.

Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου

Ο νέος γενικός διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ και μέχρι πρότινος διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών. Γενική Διεύθυνση Προγράμματος δεν είχαμε το τελευταίο διάστημα. Οταν υπήρχε, τα έτη 2015-2018, τη θέση κατείχε ο Γιώργος Σιούλας.

Γιάννης Βουγιουκλάκης

Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, ορίστηκε επικεφαλής στη Διεύθυνση Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων. Αναπληρωτές γενικοί διευθυντές ορίστηκαν ο Αρης Κοντιζάς στον Τομέα Λειτουργίας και ο Μάικ Νιούτζεντ στον Τομέα Τεχνολογίας. Γενικός διευθυντής Τεχνολογίας ήταν ο Πέτρος Φίλος, αλλά τώρα που η Τεχνολογία συγχωνεύτηκε με τα Νέα Μέσα, ανέλαβε ο Βουγιουκλάκης. Ο Αρης Κοντιζάς ήταν από τα γνωστά πρόσωπα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. «Πρόσφατα η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας τις “εκκαθαρίσεις”, αρχικά σε επίπεδο στελεχών, αντικατέστησε και τον γενικό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, συνάδελφο Πέτρο Φίλο, με τον τέως γ.δ.τ.υ της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ Α. Κοντιζά, στο πλαίσιο ενός οργανογράμματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των εντολών που τους έχουν δοθεί “άνωθεν”» γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

Βαγγέλης Λουριδάς

Στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών επικεφαλής είναι ο Βαγγέλης Λουριδάς. Αυτός δεν αλλάζει, είναι νυν και αεί. Και εις τους αιώνας μάλλον.

Κωνσταντίνα Κουτρούλη

Επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Εμπορικής Εκμετάλλευσης. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα μια και επί 15 χρόνια εργάστηκε ως διευθύντρια Μάρκετινγκ Τηλεόρασης στον ΑΝΤ1. Το Μάρκετινγκ στην ΕΡΤ ήταν απλή Διεύθυνση μέχρι τώρα και έκανε πολύ καλή δουλειά εκεί ο Χρήστος Μονιάκης.

Φώτης Καφαράκης

Πλέον είναι κι επίσημα διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ ο Φώτης Καφαράκης, επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης. Ανεπίσημα, βέβαια, κάνει κουμάντο στην ενημέρωση της ΕΡΤ από την επόμενη κιόλας ημέρα που κέρδισε τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Ζούλα και αυτό αποτελεί, καθώς φαίνεται, μεγάλο προσόν.

Γιάννης Τρουπής

Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών. Ανέλιξη. Αν δεν τον γνωρίζετε, είναι ο δημοσιογράφος εκείνος –ο ένας εκ των δυο– που πήρε τη διαβόητη συνέντευξη-παρωδία του Αντώνη Σαμαρά πριν από τις εκλογές του 2015. Ο Γιάννης Τρουπής κάνει χρόνια το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας και αν θα θέλαμε να πούμε ποιον πολιτικό εκτιμά περισσότερο, η πιο πιθανή απάντηση είναι: Αντώνης Σαμαράς.

Δήμητρα Τζαγαδούρα

Διευθύντρια Περιφερειακών Σταθμών ορίστηκε η Δήμητρα Τζαγαδούρα, αρχισυντάκτρια λέει εδώ και δεκαετίες, αν και στην ΕΡΤ δεν τη γνωρίζουν και πολλοί. Πήρε τη θέση του Μιχάλη Μεσσήνη που ίσως να πληρώνει και τον αγώνα του υπέρ της ERT Open. Συντονιστής ενημερωτικού περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών τοποθετήθηκε ο Στέφανος Κοτρωνάκης. Μία θέση-εφεύρεση, όπως λένε, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά βοηθώντας την... αρχισυντάκτρια Δήμητρα Τζαγαδούρα.

Γιώργος Πέτρου

Ο Γιώργος Πέτρου ανέλαβε την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ ανέλαβε η Αγγελική Πλόκα. Και ο αρχιμουσικός Γιώργος Αραβίδης βρίσκεται πλέον στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.