Τα 10 νέα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για τον Αθήνα 9.84

Τα 10 νέα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν για τον Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία από το ραδιόφωνο του Δήμο Αθηναίων που δείχνει να έχει (ξανα)ζωντανέψει για τα καλά...

19 Ιουνίου 2020

Ιδού πως την παρουσιάζει: «Εκεί λοιπόν που όλοι ψάχναμε να βρούμε έναν νέο τρόπο στην καθημερινότητά μας, μπήκε το ερώτημα: τι μπορεί να κάνει το δημοτικό ραδιόφωνο, τι μπορεί να κάνει το ραδιόφωνο αυτής της πόλης, της Αθήνας, τι μπορεί να κάνει ο Αθήνα 9,84 για τη νέα συνθήκη που βίωναν όλοι οι δημιουργοί και τραγουδιστές; Τι μπορεί να κάνει για να στηρίξει το τραγούδι που αγαπάει να μεταδίδει από την συχνότητά του; Η απάντηση ήρθε σχεδόν αυτονόητα. Ένα ραδιόφωνο που έχει ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές μεταδίδει τραγούδια, διαχειρίζεται και επικοινωνεί τον μουσικό πολιτισμό μας κάθε ημέρα, πολλές ώρες την ημέρα. Θα φτιάξουμε λοιπόν τραγούδια! Θα ζητήσουμε από τραγουδιστές αγαπημένους αλλά και από τη νεότερη και νεότατη γενιά, από τραγουδοποιούς και συνθέτες, από την ελληνόφωνη αλλά και την αγγλόφωνη σκηνή του ελληνικού τραγουδιού να ηχογραφήσουν νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια με αφορμή τα 33α γενέθλια του Αθήνα 9,84 και θα πληρώσουμε την παραγωγή τους».

Το είπαν και το έκαναν. Και έτσι, τώρα, έχουμε 10 καινούργια τραγούδια να ακούσουμε.

Σπύρος Γραμμένος: «Καφές στην Αθήνα»
Δραμαμίνη: «Τελευταία νύχτα στη Γη»
Στάθης Δρογώσης – Ελεονόρα Μανόνα: «Παγκράτι»
Χρήστος Θηβαίος: «Μυλλέρου 27»
Γιάννης Κότσιρας: «Βαγγέο»
Παιδί Τραύμα: « Ο Νικόλας»
Μαρία Παπαγεωργίου: «Όλα εδώ περνάνε»
Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Περίπατος»
Sneaky Black: «Dear Wolf»
Nalyssa Green: «Φως»

Την πρωτοβουλία την έτρεξαν ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Χρήστος Παπαμιχάλης και έτσι 45 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων (μουσικοί, ηχολήπτες, studio κλπ.) δούλεψαν και πληρώθηκαν στις ηχογραφήσεις αυτών των 10 νέων τραγουδιών - ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμμετείχαν αφιλοκερδώς παραχωρώντας τις αμοιβές τους στους συνεργάτες τους.

Ο Αθήνα 9.84, από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, προσθέτει στις εκπομπές του και στο ραδιοφωνικό του αέρα αυτά τα 10 ολοκαίνουρια τραγούδια.