«Τους προβολείς στήσε» Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο

«Τους προβολείς στήσε» Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μουσικές και τραγούδια από το θέατρο. Τραγουδούν Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης και Ρίτα Αντωνοπούλου

26 Ιουνίου 2020

Το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά με μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Από το 1975 που εμφανίστηκε στον χώρο της μουσικής, ο Μικρούτσικος έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, δημιουργίες που τραγουδήθηκαν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της χώρας, αλλά κυρίως από τα χείλη του κοινού, που τα αγάπησε.

Ο θάνατος του συνθέτη τον περασμένο Δεκέμβριο βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, το κοινό, αλλά και το ίδιο το Φεστιβάλ, στο οποίο υπήρξε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (1998-1999). Η συναυλία είναι μία ειδική παραγγελία του Φεστιβάλ, με ιδιαίτερη και συμβολική σημασία για τον θεσμό. Αυτός είναι και ο λόγος το Φεστιβάλ επέμεινε στην πραγματοποίησή της, παρά τις νέες συνθήκες.

Εκτός από το πλήθος των αγαπημένων τραγουδιών, ο Θάνος Μικρούτσικος έχει γράψει κατά τη διάρκεια της καριέρας του και πολλή μουσική για το θέατρο. Στη συναυλία στις 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, θα ακούσουμε αυτά τα τραγούδια που έντυσαν μοναδικά παραστάσεις, αλλά και ξεπέρασαν τα όρια του θεάτρου και έγιναν γνωστές επιτυχίες.

Κάποια από αυτά θα είναι το θέμα της Ειρήνης, που έγραψε για την αριστοφανική Ειρήνη που σκηνοθέτησε ο Σπύρος Ευαγγελάτος, το πολυτραγουδισμένο «Μηδέν» που έγραψε για την Κυριακή των παπουτσιών του Λάκη Λαζόπουλου, το «Άννα μην κλαις», που έγραψε για το Συντροφιά με τον Μπρεχτ του ΖυλΝτασσέν και ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Δημητριάδη και τα υπέροχα Επέστρεφε και Γενάρης 1904 του Καβάφη, που μελοποίησε για την παράσταση του Ανρί Ρονς Ο γέρος της Αλεξάνδρειας, το 1982 στο Βέλγιο.

Ο Μικρούτσικος συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με τους σκηνοθέτες Γιώργο Μιχαηλίδη, Αλέξη Δαμιανό, Γιώργο Ρεμούνδο,Γιώργο Κιμούλη, Θέμη Μουμουλίδη, Πέπη Οικονομοπούλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Φώτη Μεταξόπουλο, σε έργα διεθνούς και ελληνικού δραματολογίου(Λόπε ντε Βέγκα, Σαίξπηρ, Μολιέρο, Βέντεκιντ,Μπρέχτ, Αριστοφάνη,Τσικληρόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Αγαθή Δημητρούκα, Νίκο Καββαδία), ρίχνοντας τον δικό του προβολέα και φωτίζοντας τις παραστάσεις με ξεχωριστό τρόπο.

Στη συναυλία του Ηρωδείου, τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε alterego του. Θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.



Συντελεστές:
Ερμηνεύουν Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου
Συμμετέχει η Ρένια Λουιζίδου
Κείμενα Θάνος Μικρούτσικος, Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνοθετική επιμέλεια Σεσίλ Μικρούτσικου
Ενορχηστρώσεις - Διεύθυνση ορχήστρας Θύμιος Παπαδόπουλος
Μουσικοί Γιώργος Κατσίκας τύμπανα, Δημήτρης Ντουτσούλης μπάσο, Θοδωρής Οικονόμου πιάνο, Δημήτρης Αγάθος τρομπέτα, Τζίμης Σταρίδας τρομπόνι, Θύμιος Παπαδόπουλος φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο

Κεντρικά εκδοτήρια Εισιτηρίων ΕΦ: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Δε – Πα 10:00 – 16:00, Σα 10:00 – 15:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού Δε – Κυ 10:00 – 14:00 (και 18:00 – 21:00 μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)

Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια αποκλειστικά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΕΦ.

Τηλεφωνική αγορά +30 210 3272000 Δε – Κυ 09:00 – 21:00
ΑμεΑ+30 210 3221897, Δε – Πα 10:00 – 17:00

Ηλεκτρονική Αγορά greekfestival.gr / AMEA [email protected]

Εκπτωτικά εισιτήρια [email protected] Δε – Πα 10:00 – 17:00

Ομαδικές κρατήσεις δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.
Όλες οι θέσεις κάτω και άνω διαζώματος είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και δεν μεταβιβάζονται.