Ενας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη

Ενας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λείπεις, ρε μπαγάσα, λείπεις κάθε μέρα και περισσότερο...

21 Ιουλίου 2020

Του Γιώργου Δρούκα

Κάθε άνθρωπος που είχε την τύχη να συναναστραφεί τον Βαγγέλη, έχει σίγουρα διαπιστώσει την παροιμιώδη του ικανότητα να εξαφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη, να γίνεται καπνός χωρίς προειδοποίηση και ξαφνικά, από το επίκεντρο της παρέας -άλλη μία παροιμιώδης ικανότητα του Βαγγέλη- να βρίσκεται σε... Silver Alert, να αναρωτιόμαστε όλοι και όλες πού πήγε και πότε θα γυρίσει, να αφρίζουμε από το κακό μας που έφυγε στην πιο κρίσιμη στιγμή χωρίς να πει κουβέντα, να τον παίρνουμε -μάταια- δεκάδες τηλέφωνα, να ετοιμαζόμαστε να του τα ψάλουμε κανονικά μόλις γυρίσει.

Και άμα τη επανεμφανίσει, με ένα αφοπλιστικό αυθόρμητο χαμόγελο και με πλήρη άγνοια του πόσο μας έλειψε όσο παρέμενε εξαφανισμένος, να κάνει θρύψαλα την οργή και την αγανάκτησή μας, ημών δηλαδή που τον περιμέναμε. Να μας κερδίζει, να μας γοητεύει, να μην μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να τον πάρουμε αγκαλιά και να γελάσουμε μαζί του.

Και αμέσως μετά να μοιραζόμαστε μαζί του με λαχτάρα όλα αυτά που συνέβησαν όσο έλειπε, ακόμη κι αν έλειπε για μισή ώρα. Διότι, όταν λείπει ο Βαγγέλης, σκέφτεσαι ξαφνικά ένα εκατομμύριο πράγματα που θέλεις να του πεις, να τα αναλύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, να χαρεί με τη χαρά σου περισσότερο κι από σένα, να λυπηθεί με τη λύπη σου σαν να είναι δική του. Να σατιρίσει τα πάντα με το αχτύπητο χιούμορ του, να δώσει έμπνευση για αγώνες σε κάθε άνθρωπο που περνά δίπλα του, να δεις το μάτι του να γυαλίζει γεμάτο από όνειρα και ελπίδες.

Και τώρα, ρε μπαγάσα Χλέμπουρα, λείπεις έναν ολόκληρο χρόνο και όλα αυτά που θέλω να σου πω γίνονται κόμπος στον λαιμό και τα μάτια μου τρέχουν ακατάπαυστα κάθε φορά που προσπαθώ να χωνέψω ότι αυτή τη φορά που εξαφανίστηκες έτσι ξαφνικά, μάλλον δεν θα ξαναγυρίσεις.

Λείπεις, ρε μπαγάσα, λείπεις κάθε μέρα και περισσότερο...

_________________________________________

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγική εκείνη ημέρα που ο καλός φίλος και εκλεκτός συνάδελφος Βαγγέλης Καραγεώργος έφυγε από τη ζωή, πολύ πρόωρα, πολύ ξαφνικά.