Η απάντηση της «Καθημερινής» για το κομμένο άρθρο

Η απάντηση της «Καθημερινής» για το κομμένο άρθρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αντιθέτως, εσείς πήρατε μια βαθιά πολιτική θέση, με λεπτομερείς αναφορές σε κυβερνητικά στελέχη».

25 Ιουλίου 2020

Αφορά, ως γνωστόν, το άρθρο του Richard Pine στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας. «Οταν έδωσα ένα άρθρο σχετικά με την ανάπτυξη ενός πολυτελούς τουριστικού θέρετρου στην Κέρκυρα (όπου μένω), η οποία, κατά τη γνώμη μου και κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κερκυραίων, θα ήταν επιζήμια για το οικοσύστημα του Ερημίτη που βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού, αυτό απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ήταν επικριτικό προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και δύο υπουργούς της κυβέρνησης» έλεγε στην επιστολή του ο κ. Pine.

Του έκοψαν το άρθρο στην Καθημερινή επειδή ήταν επικριτικό για τον Μητσοτάκη

Η απάντηση του αρχισυντάκτη της αγγλόφωνης Καθημερινής, Tom Ellis:

«Κατά την απάντησή μου προς εσάς μερικές εβδομάδες πριν, σας τόνισα την προσπάθεια που κάνουμε στην αγγλόφωνη "Καθημερινή" να εμπλουτίσουμε την έκδοση με περιεχόμενο σχετικά με την ιστορία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την ιατρική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια, κλπ, όχι με θέματα εσωτερικής πολιτικής. Τα τελευταία αφορούν την ελληνική έκδοση της Καθημερινής, ενώ το δικό σας κείμενο καταπιανόταν σαφώς με ένα εσωτερικό ζήτημα.
Σας τόνισα επίσης πως εάν θέλατε να κάνετε ένα γενικό σχόλιο πως το τοπικό επενδυτικό σχέδιο, το οποίο φαίνεται να σας απασχολεί αρκετά, δεν είναι καλό για το περιβάλλον, αυτό θα ήταν απολύτως εντάξει. Αντιθέτως, εσείς πήρατε μια βαθιά πολιτική θέση, με λεπτομερείς αναφορές σε κυβερνητικά στελέχη κλπ.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ελληνική εφημερίδα τόσο ανοιχτή σε αντίθετη, ως προς εκείνη του ίδιου του μέσου, άποψη, από την Καθημερινή. Αλλά όπως σας είχα αναφέρει, οι εξωτερικοί συνεργάτες της αγγλόφωνης έκδοσης – η οποία διαβάζεται από ξένους αναγνώστες – γράφουν για θέμα από μια ακαδημαϊκή, ιστορική ή διπλωματική σκοπιά. Δεν γράφουν για εσωτερικές κομματικές πολιτικές και προσωπικότητες».