Θρηνεί το Green Manalishi

Θρηνεί το Green Manalishi
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έφυγε από τη ζωή ο -και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac- Peter Green.

25 Ιουλίου 2020

Ένας από τους σημαντικότερους blues -και όχι μόνο...- κιθαρίστες της Βρετανίας, ο Peter Green δεν είναι πια εδώ, καθώς σε ηλικία 73 ετών έφυγε για το μεγάλο jam των ουρανών.

Ο Green, μαζί με τον Mick Fleetwood και τον John Mc Vie, ίδρυσε το 1967 τους Fleetwood Mac, με τους οποίους έγραψε το περίφημο «Black Magic Woman», το «Albatross», το «Oh, Well» και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Ωστόσο, ο Green -o οποίος είχε φύγει από τους Bluesbreakers του John Mayall, για να φτιάξει τους Fleetwood Mac- τους εγκατέλειψε το 1970, για να κάνει σόλο καριέρα, ενώ η ήδη εύθραυστη ψυχική του ισορροπία πήρε την κατιούσα λόγω και χρήσης ψυχεδελικών ναρκωτικών.

Τελικά, στα μέσα της δεκαετίας του '70 διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και νοσηλεύτηκε σε διάφορα ιδρύματα, όπου και υποβλήθηκε σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

Ο Green επιχείρησε να κάνει μια νέα αρχή στη δεκαετία του 1980, όταν και κυκλοφόρησε μια σειρά από δίσκους και είχε συνεργασίες, ακόμα και με τους Fleetwood Mac, ωστόσο, η καριέρα του ποτέ δεν απογειώθηκε.

Για το πόσο μεγάλος μουσικός ήταν ο Green, φθάνει αυτό που είχε πει γι' αυτόν ο B.B. King: «Είχε τον πιο γλυκό τόνο (σ.σ. κιθάρας) που έχω ακόυσει ποτέ. Ήταν ο μόνος που με έκανε να ιδρώνω».