Από το Liberal στην Athens Voice ένα «Άσε τους ανθρώπους ρε φασίστα» δρόμος

Από το Liberal στην Athens Voice ένα «Άσε τους ανθρώπους ρε φασίστα» δρόμος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το «Ώπα παιδιά, που πάτε;» στο «Μην ξεχνάς, Γιάννη», εθνικισμός να χορτάσουν όλοι.

26 Ιουλίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δύο κείμενα σε δύο νεοφιλελεύθερα site που υπογράφει ο Αντώνης Δαρζέντας. Το δεύτερο είναι αυτό με το οποίο γίνεται χαμός σήμερα, της Athens Voice.

«Ετούτη η χώρα ουδέποτε στα μοντέρνα χρόνια, αλυσόδεσε σκλάβους, ουδέποτε τους έφερε με το ζόρι να μαζέψουν τις φυτείες τους, ουδέποτε τους κρέμασε στα δέντρα. Αντίθετα Γιάννη, εσείς παραβιάσατε σύνορα, εσείς ήρθατε σε μια χώρα που δεν σας φώναξε και δεν ήθελε να εκμεταλλευθεί κανέναν», έγραψε μεταξύ πολλών άλλων, φαιδρών, ο Αντώνης Δαρζέντας στην Athens Voice. τώρα, στις 25 Ιουλίου.

Και λέει και πολλά εθνικιστικά τύπου, «Γιάννη, μην ξεχνάς ότι είμαστε γιοι σκλάβων. Σαν τα ξαδέρφια σου στην Αμερική. Και παρόλα αυτά καταφέραμε να κάνουμε τούτο το βράχο στην άκρη της Ευρώπης μέσα στα καλύτερα 40 κράτη του κόσμου να ζεις.νΠαρά τους δεκάδες πολέμους τις κατοχές, τις απειλές και τους δεκάδες εχθρούς γύρω μας».

Το... καλύτερο όμως το είχε γράψει στο Liberal την Παρασκευή 6 Μαρτίου για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που μας έρχονταν από την Τουρκία. Ιδού το τέλος του για να καταλάβετε:

Και ξάφνου ένα βράδυ από το δίπλα χωριό που το λένε Τουρκία ορμάνε 100 νοματαίοι μαζί. Από όλα τα μέρη του κόσμου. 70 από το φράχτη. 30 από το ποτάμι. Άνθρωποπλημμύρα. Μερικοί είναι και αγριεμένοι.. Μερικοί δεν είναι. Αλλά και τι με αυτό; Είσαι στο σπίτι σου. Στον κήπο σου. Κάθεσαι με την οικογένεια σου στο φράχτη και λες. «Ωπα παιδιά. Που πάτε;».
Πάλι δεν σε ρώτησε κανείς. Πάλι δεν σου χτύπησαν την πόρτα. Πάλι είναι από πολλά χωριά πιο κάτω και στο δίπλα χωριό που το λέμε Τουρκία, δεν κινδύνευε κανείς από αυτούς, αλλά θέλουν να μπουν στο σπίτι σου.
«Ε όχι. Δεν θα μπουν άλλοι. Ως εδώ και μη παρέκει» φωνάζεις.
Και ξαφνικά πετάγεται μέσα από την αυλή σου εκείνος ο αχώνευτος από το σόι της γυναίκας σου που ποτέ δεν σου γέμισε το μάτι και σου φωνάζει.
«Άσε τους ανθρώπους ρε φασίστα».

Δεν σας κάνει εντύπωση που αυτά τα φιλελεύθερα site μαζεύουν τόσο ρατσιστικά και εθνικιστικά κείμενα;