Έρχεται το πρώτο COVID-19 κονσέρτο

Έρχεται το πρώτο COVID-19 κονσέρτο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και θα λειτουργήσει ως... πείραμα.

22 Αυγούστου 2020

Σάββατο 22 Αυγούστου, σε κλειστό στάδιο στη Λειψία της Γερμανίας, περίπου 4.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο πρώτο ευρείας κλίμακας πειραματικό κονσέρτο από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε τον πλανήτη και έβαλε φρένο στις live εμφανίσεις καλλιτεχνών.

 

Γιατί πειραματικό; Διότι το κονσέρτο, στο οποίο θα παίξει ο δημοφιλής τραγουδοποιός Tim Bendzko, χρηματοδοτείται από τα κρατίδια της Σαξονίας και Σαξονίας-Άνχαλτ (με το ποσό των 990.000 ευρώ) και ως στόχο έχει να διαπιστωθεί πώς μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού σε μεγάλης κλίμακας γεγονότα.

 

Σύμφωνα με το Mixmag, οι θεατές θα μεταφέρουν πάνω τους ειδικές συσκευές ιχνηλάτησης και... φωσφοριζέ απολυμαντικά και επιστήμονες θα τους παρακολουθούν με μηχανισμούς υπεριωδών ακτινών, ώστε να διαπιστώνουν ποιες επιφάνειες είναι πιο επίφοβες για να εξαπλώσουν τον ιό, αλλά και με μηχανή ομίχλης για την παρακολούθηση της μετάδοσης του ιού μέσω του αέρα.

 

Και το πείραμα δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα χρησιμοποιηθούν διάφορα μέτρα ασφαλείας (είσοδος και έξοδος από διαφορετικές πύλες, αποστάσεις 1,5 μέτρων, κλπ) και οι θεατές θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ θα υποβληθούν σε τεστ 48 ώρες πριν τη συναυλία και θα φορούν μάσκες.

 

Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα του κονσέρτου-πειράματος θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο, ενώ οι επιστήμονες τονίζουν ότι το πείραμα λαμβάνει χώρα για να φανεί αν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται συναυλίες με μέτρα ασφαλείας που τελικά δεν θα προκαλούν οικονομική ζημιά στους διοργανωτές.