Καλοκαίρι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Καλοκαίρι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι συναυλίες για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

29 Ιουλίου 2020

Το καλοκαίρι συνεχίζεται, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών να παρουσιάζει πλήθος συναυλιών σε εμβληματικά σημεία της Αττικής.

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, το δραστήριο Κουαρτέτο Εγχόρδων Aenaon παρουσιάζει, την Κυριακή 2 Αυγούστου, συνθέσεις Μότσαρτ, Σούμπερτ και Κωνσταντινίδη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Εξομολογήσεις υπό την αυγουστιάτικη πανσέληνο υπόσχεται η συναυλία της Δευτέρας (03.08), στον Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου. Εκεί, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, Στέφανο Τσιαλή, αναμετράται με τη δημοφιλή Τέταρτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ (στη μεταγραφή του Κλάους Σίμον για ορχήστρα δωματίου), με σολίστ τη διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, η Ορχήστρα τηρεί το καθιερωμένο ραντεβού με το κοινό της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, με μία συναυλία αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δυναμική Εισαγωγή από Τα δημιουργήματα του Προμηθέα, αλλά και τη δημοφιλή Έβδομη Συμφωνία, που διαχρονικά εκφράζει τον "θρίαμβο της ανθρώπινης ύπαρξης", όπως έγραφε ο Βάγκνερ. Μεσολαβεί, το εκρηκτικό Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και τρομπέτα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς με σολίστ την ταλαντούχα Αλεξία Μουζά και τον Α΄ Κορυφαίο τρομπετίστα της ΚΟΑ, Γιάννη Καραμπέτσο. Στο πόντιουμ, ο Στέφανος Τσιαλής. 

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, κλείνει με το δημοφιλές Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon να υπενθυμίζει ότι Τα πάντα είναι ρυθμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα (Κυριακή, 09.08).

Ερμηνεύονται έργα που καταργούν χρόνο και στεγανά αναδεικνύοντας τη στιβαρότητα του Μπαρόκ, την ένταση συναισθημάτων του Ρομαντισμού, αλλά και τον αισθησιασμό της Τζαζ.

Για όλες τις συναυλίες εκτός του Ηρωδείου είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Προκρατήσεις στο https://digitalculture.gov.gr/