Εβγαλε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείο Πολιτισμού για τις συναυλίες

Εβγαλε ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείο Πολιτισμού για τις συναυλίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προκειμένου να εξηγήσει τι σημαίνει το «Αναστολή πραγματοποίησης πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και συναφών εκδηλώσεων με την παρουσία όρθιων θεατών ή συμμετεχόντων».

12 Αυγούστου 2020

Τα λέγαμε εδώ και ημέρες πόσα προβλήματα δημιούργησε η ανακοίνωση που έκανε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελία Πελώνη ότι αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Οπότε τώρα τρέχει να εξηγήσει. Αλλά το κακό έχει γίνει. Διευκρινίζει λοιπόν πως «εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο οι επικαιροποιημένες οδηγίες» και πως «οι ανοιχτοί χώροι διεξαγωγής των παραπάνω εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος ώστε οι θεατές να παραμένουν στις θέσεις τους».

Και συνεχίζει: «Επομένως, τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν την 10.8.2020 αφορούν επέκταση του ήδη υφιστάμενου μέτρου που ισχύει για το ζωντανό θέαμα/ακρόαμα περί απαγόρευσης όρθιων σε άλλου τύπου εκδηλώσεις, οι οποίες διεξάγονταν (και) με όρθιους θεατές, κυρίως δε σε μη οργανωμένα θεάματα, εκδηλώσεις κ.λπ.
Διευκρινίζεται επίσης ότι η απαγόρευση για όρθιους αφορά προφανώς μόνο το κοινό (θεατές/ακροατές) και όχι τους συντελεστές και εργαζόμενους για την πραγματοποίηση του ζωντανού θεάματος/ακροάματος».