Οι Arctic Monkeys σώζουν ιστορικό λαϊβάδικο

Οι Arctic Monkeys σώζουν ιστορικό λαϊβάδικο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βγάζουν σε πλειστηριασμό κιθάρα τους

17 Αυγούστου 2020

Την μαύρη του Fender Stratocaster, την οποία χρησιμοποιούσε στα πρώτα σόου του συγκροτήματος βγάζει σε... λοταρία ο frontman των Arctic Monkeys, Alex Turner, προκειμένου να διασώσει ιστορικό λαϊβάδικο στο Σέφιλντ, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πρόκειται για το περίφημο Leadmill, όπου και οι Arctic Monkeys έπαιξαν λάιβ στα πρώτα τους βήματα, το οποίο είναι άλλο ένα κλαμπ που χτυπήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και βρίσκεται στα πρόθυρα του «λουκέτου».

Το συγκρότημα ανακοίνωσε τη λοταρία -στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει και όσες φορές θέλει, καταθέτοντας 5 λίρες- μέσω του site του, όπου τόνισε ότι το Leadmill όπως και δεκάδες άλλες ανεξάρτητες λάιβ σκηνές έδωσαν την ευκαιρία σε πάρα πολλά γνωστά συγκροτήματα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Εκτός από τον νικητή της λοταρίας, όποιος συμμετάσχει σε αυτή θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε streaming την ιστορική συναυλία του συγκροτήματος στο Reading Festival το 2006, σε λινκ που θα τους σταλεί άμα τη συμμετοχή στη λοταρία.

Το Leadmill άνοιξε το 1980 και από τη σκηνή του έχουν περάσει συγκροτήματα όπως οι Pulp, οι Oasis και οι Stone Roses, ωστόσο, λόγω του κορωνοϊού έχουν ακυρωθεί 120 συναυλίες.