Ποτοαπαγόρευση 2020: Στο στόχαστρο μέχρι και οι «περιπτερόμπυρες»!

Ποτοαπαγόρευση 2020: Στο στόχαστρο μέχρι και οι «περιπτερόμπυρες»!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη.

21 Αυγούστου 2020
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο προέρχονται από περίπτερο που βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς και όπως μάθαμε αντίστοιχη ανάρτηση έχει γίνει σε όλα τα περίπτερα και μίνι μάρκετ που συνεργάζονται με την εταιρεία kiosky's και που λειτουργούν και μεταμεσονύχτια. 
 
 
Ο αριθμός 34805 που αναγράφει -εκ παραδρομής- ο περιπτεράς ως ΦΕΚ, αφορά την αρίθμηση της πρώτης σελίδας του ΦΕΚ 3429 της 14/8/2020 που αναφερόταν στην απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Μύκονος κ.α. και που επεκτάθηκε στη συνέχεια και στην Αττική. 
 
Αρκετός κόσμος -λόγω και των θερινών διακοπών και της απομάκρυνσης από την ειδησεογραφία- δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η απαγόρευση 12 με 7 το πρωί δεν αφορά μόνο τη λειτουργία των καφέ, των μπαρ και των εστιατορίων (με εξαίρεση το delivery και το take away) αλλά γενικά την πώληση αλκοόλ. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και η άποψη της εταιρείας μας το επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: από το delivery και το take away εξαιρείται από τις 12 έως τις 7 το πρωί η παροχή-πώληση αλκοολούχων ποτών!
 
Δηλαδή στην πραγματικότητα έχουμε ένα ιδιότυπο καθεστώς ποτοαπαγόρευσης από 12 έως τις 7 το πρωί στη μισή... χώρα και βάλε (σ.σ. πληθυσμιακά τουλάχιστον). Αυτό σημαίνει ότι όταν ο κόσμος μετά τις 12 πάει στις πλατείες για... περιπτερόμπυρες, ακόμα και οι περιπτεράδες ή τα take away καταστήματα κινδυνεύουν με πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους αν πουλήσουν αλκοόλ!
Με απλά λόγια, οι πλατειακοί πρέπει να "παίξουν" με ψυγειάκι μέχρι το... "επιτελικό κράτος" να το καταστείλει κι αυτό με ΜΑΤ και απαγόρευση κυκλοφορίας. Για την ασφάλεια μας, πάντα...