Για πόσους θανάτους από Covid 19 ευθύνεται η ελληνική Κυβέρνηση;

Για πόσους θανάτους από Covid 19 ευθύνεται η ελληνική Κυβέρνηση;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

25 Αυγούστου 2020

Η κυνική παραδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο CNN ότι «γνωρίζαμε πως το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων», στην πραγματικότητα αντιστοιχεί με ομολογία ότι για να δουλέψουν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ακτοπλόοι και οι αεροπορικές εταιρείες και κυρίως για να μη χαλάσουμε χατίρι στους ξένους tour operators, εν γνώση της κυβέρνησης, οδηγούνται στο θάνατο κάποιες δεκάδες συμπολίτες μας.

Και ίσως αυτός να είναι ο βαθύτερος λόγος που στο εσωτερικό της χώρας Χαρδαλιάς, Πέτσας και άλλοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για την αύξηση των κρουσμάτων -και κατά συνέπεια και των θανάτων- ευθύνονται σήμερα οι νέοι και από αύριο οι... μαθητές. Άλλωστε, ένα κόμμα που προκειμένου να εκλεγεί «πάτησε» κατ' επανάληψη στους νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, τώρα δεν δύναται να παραδεχτεί ότι ήξερε πως οι πολιτικές επιλογές του θα στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

«Είναι οι μανάδες μας και οι πατεράδες, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας» έλεγε δακρύβρεχτα ο Σ. Τσιόδρας στις 21 Μαρτίου και συγκινούσε το πανελλήνιο προσθέτοντας ότι η ιατρική του 2020 πρέπει να τους προστατεύσει. Τώρα ο ίδιος, επιστρέφει ως πολιτικό ον στις συνεντεύξεις τύπου παραβλέποντας το «έγκλημα» της ελληνικής Κυβέρνησης -που ο ίδιος υπηρετεί- να υποκύψει στις επιταγές των tour operators και να ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες χωρίς υποχρεωτικό τεστ για όλους, όπως γράψαμε εδώ προ ημερών.

Όταν τους μήνες του «lockdown» έρχονταν πολίτες από το εξωτερικό έμπαιναν σε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών και όποιος εντοπιζόταν εκτός του τόπου διαμονής του, έτρωγε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Για να προστατεύσουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο αυτή την εθνική προσπάθεια» έλεγε με ύφος αυστηρό ο Ν. Χαρδαλιάς.
Λίγους μήνες μετά, χωρίς να υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο, μπήκαν 2,16 εκατ. τουρίστες και μόνον 1 στους 8 ελέγχθηκε με τεστ (508 βρέθηκαν θετικοί σε δείγμα 266 χιλιάδων, σκεφτείτε πόσοι κυκλοφόρησαν ως ασυμπτωματικοί κτλ).

Αποτέλεσμα: από τους 192 νεκρούς από Covid 19 που είχε η χώρα έως τις 30 Ιουνίου, τώρα ο αριθμός έχει φτάσει ήδη τους 243. Θάνατοι που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την ανεξέλεγκτη είσοδο σχεδόν 2 εκατ. τουριστών.

Στο μεταξύ επειδή η διασπορά του ιού στον εγχώριο πληθυσμό έχει εξαπλωθεί σε σχέση με τα λεγόμενα εισερχόμενα κρούσματα, κάτι που αρέσκονται να τονίζουν τα -επιχορηγούμενα από τη λίστα Πέτσα- εγχώρια ΜΜΕ για να δείξουν ότι οι «ιθαγενείς» φταίνε πάλι, δείτε εδώ ενδεικτικά την αναλογία συνολικών κρουσμάτων και εισερχόμενων κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου για να αντιληφθείτε πως διογκώθηκε το πρόβλημα:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ

3 Ιουλίου: 28 κρούσματα, τα 13 στις πύλες εισόδου
4 Ιουλίου: 25 κρούσματα, τα 8 στις πύλες εισόδου
5 Ιουλίου: 9 κρούσματα, τα 7 στις πύλες εισόδου
6 Ιουλίου: 43 κρούσματα, τα 36 στις πύλες εισόδου
7 Ιουλίου: 27 κρούσματα, τα 14 στις πύλες εισόδου
8 Ιουλίου: 33 κρούσματα, τα 21 στις πύλες εισόδου
9 Ιουλίου: 50 κρούσματα, τα 24 στις πύλες εισόδου
10 Ιουλίου: 60 κρούσματα, τα 40 στις πύλες εισόδου

Να σημειώσουμε ότι από τα συνολικά 163 εισερχόμενα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εν λόγω δεκαήμερο, έκαστο κυκλοφορούσε άνετα και χωρίς περιορισμούς επί σχεδόν τρεις ημέρες, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ.