Πέρασαν την Deutsche Welle για ελληνικό ΜΜΕ

Πέρασαν την Deutsche Welle για ελληνικό ΜΜΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Μαξίμου νόμιζε πως όλα είναι λίστα Πέτσα και προσπάθησε να βάλει λουριά και στην Deutsche Welle.

30 Αυγούστου 2020

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Πετρόπουλου, αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος της «Εφημερίδας των Συντακτών», το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιδίδεται με τρόπο συστηματικό, άκρως ενοχλητικό και εντελώς αντιδεοντολογικό σε μια απόπειρα ευθυγράμμισης των ρεπορτάζ και των ανταποκρίσεων της DW από τη Γερμανία με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του μεγάρου Μαξίμου.
Τον ρόλο αυτό του κυβερνητικού λογοκριτή, με απώτερο σκοπό τον σωφρονισμό της ελληνικής σύνταξης της DW, φέρεται να έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Αργύρης Παπαστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με αρμοδιότητα τα ξένα ΜΜΕ.

Οπως γράφει το ρεπορτάζ, ο Αργύρης Παπαστάθης έχει κατ’ επανάληψη επιχειρήσει να κατευθύνει ή να «εξωραΐσει» τα ρεπορτάζ από τη Γερμανία που αφορούν την κυβέρνηση της Ν.Δ. με κάθε πιθανή μέθοδο άσκησης πίεσης, με e-mail, tweet, ακόμη και με νυχτερινά τηλεφωνήματα στους δημοσιογράφους του μέσου.

Και παραθέτει τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις:
1) Η ανταπόκριση του απεσταλμένου της DW στον Εβρο για τον χειρισμό της κρίσης με τους πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Μάρτιο.
2) Η επισκόπηση Τύπου της DW, επειδή συμπεριέλαβε άρθρο εφημερίδας που αμφισβητούσε τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την ελληνική κυβέρνηση.
3) Ενα ρεπορτάζ για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.
4) Οι συνδέσεις της ελληνικής υπηρεσίας της «Ντόιτσε Βέλε» με τον ΣΚΑΪ, με τις οποίες καταδεικνυόταν η δυσφορία του Βερολίνου για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, αυτές οι περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από την Deutsche Welle, «ως πρωτόγνωρες και παραπέμπουν σε αντιλήψεις Ουγγαρίας για την ελευθερία έκφρασης δημοσιογράφων και ΜΜΕ».