Το Mega την καλύτερη κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες

Το Mega την καλύτερη κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το e-tetRadio τσέκαρε λεπτό προς λεπτό τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

31 Αυγούστου 2020

Κυριακή βράδυ και η μεσημεριανή φωτιά στις Μυκήνες έκαιγε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Ήδη αποτελούσε μεγάλο θέμα σε πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τα ελληνικά κανάλια ωστόσο δεν είχαν την ίδια άποψη.   

* Ο ΣΚΑΪ το μετέδωσε μετά από 52 ολόκληρα λεπτά, «χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές όπως λέει το υπουργείο Πολιτισμού». Το ρεπορτάζ κράτησε 75 δευτερόλεπτα. Ήταν δύο τρεις ειδήσεις πριν το τέλος του δελτίου.

* «Συναγερμός από πυρκαγιά που ξέσπασε στις Μυκήνες» και για τον Alpha με ρεπορτάζ 80 δευτερολέπτων.

* «Ζημιές και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών» και «η φωτιά σβήστηκε αφού έκαψε μικρή έκταση με χόρτα» για τον ANT1 σε ένα ρεπορτάζ διαρκείας 2 λεπτών.

* To Star στο 17ο λεπτό μίλησε για πυρκαγιά δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο σε ένα ρεπορτάζ του ενός λεπτού.

* Στο 44:23 εδέησε επιτέλους να πει και η ΕΡΤ για τη φωτιά στις Μυκήνες! Φωτιά δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο (όχι μέσα) με «κάποιες μικρές ζημιές από χόρτα» όπως είπε κατά λέξη ο ανταποκριτής. Το ρεπορτάζ κράτησε όλα κι όλα 110 δευτερόλεπτα κι αυτό γιατί εκτός από τα χόρτα έπρεπε να χωρέσουν και την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

* Στο Open έδειξαν ρεπορτάζ από μία πυρκαγιά στην Ισπανία αλλά από τις Μυκήνες, αν δεν κάνουμε λάθος και μας ξέφυγε κάτι, δεν έδειξαν τίποτε!

* Στο Mega η φωτιά στις Μυκήνες ήταν από τα πρώτα θέματα του δελτίου. Επαιξε μετά στο 25ο λεπτό: αρχικά παρουσίασαν ρεπορτάζ τριών περίπου λεπτών ενώ αμέσως μετά έβγαλαν ζωντανά από τις Μυκήνες τον Γιώργο Διδασκάλου, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού (να λέει τα δικά του βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία). Ηταν η πιο άρτια δημοσιογραφική παρουσίαση του θέματος σε σχέση με όλα τα κανάλια.

(φωτό από το κύριο άρθρο της Αυγής)