O Kanye West ξόδεψε ήδη 7 εκατ. δολάρια στην... προεδρική καμπάνια του

O Kanye West ξόδεψε ήδη 7 εκατ. δολάρια στην... προεδρική καμπάνια του
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο rapper και «κύριος Kardashian» φαίνεται ότι το εννοούσε

05 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν γνωρίζουμε πόσοι εξ υμών θεωρήσατε ως απλό... παραμύθι την ανακοίνωση του Kanye West ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των Αμερικανών για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, αλλά ο ίδιος φαίνεται ότι το εννοεί.

Και, επειδή, κατά το λεγόμενο, πρέπει να βάζεις λεφτά εκεί που είναι το στόμα σου, σύμφωνα με το Rolling Stone, ο West έχει ήδη ξοδέψει για την προεκλογική του εκστρατεία το ποσό των 6,8 εκατ. δολαρίων στο διάστημα από 15 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου, από προσωπικούς λογαριασμούς του.

Στο ίδιο διάστημα, ο rapper συγκέντρωσε το ποσό των 11.000 δολαρίων από εισφορές στην καμπάνια του. Τα νούμερα αυτά προέρχονται από τα στοιχεία που η καμπάνια του West κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών, η οποία ελέγχει μεταξύ άλλων τα έσοδα και τα έξοδα των υποψηφίων.

Όσο για το πού πήγαν τα χρήματα, η ανάλυση δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος τους δόθηκε για την αξιοποίηση υπηρεσιών συμβουλευτικής, κυρίως από εταιρείες και άτομα που συνδέονται με τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και σε νομικά γραφεία για τις ενστάσεις κατά του αποκλεισμού του West από Πολιτείες όπως το Ουισκόνσιν και η Αριζόνα.

Τα στοιχεία της επιτροπής δείχνουν ότι μέχρι στιγμής το κόμμα του West (Birthday Party) έχει χρέη 8 εκατ. δολαρίων και 900.000 σε ρευστό.