Περιορισμοί από την αστυνομία στη σημερινή συγκέντρωση των ανθρώπων του Πολιτισμού

Περιορισμοί από την αστυνομία στη σημερινή συγκέντρωση των ανθρώπων του Πολιτισμού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ούτε να διαμαρτυρηθούν δεν τους αφήνουν.

10 Σεπτεμβρίου 2020

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος παίρνει το θλιβερό ρεκόρ μια και, για πρώτη φορά, θα ισχύουν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι περιορισμοί που προβλέπει ο πρόσφατος -χουντικός- νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

«Ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου. Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Σήμερα λοιπόν στις 18.00, στα Προπύλαια.

«Σας καλούμε όλους δίπλα μας. Σας χρειαζόμαστε για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ο Πολιτισμός δεν φιμώνεται, δεν περιορίζεται, δεν καταστέλλεται. Ο Πολιτισμός είναι το οξυγόνο την κοινωνίας και, πολιτισμένα, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Κι αν κάτι δεν είναι ο Πολιτισμός, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να πειραματίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Από κοντά και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Μετά την απόλυτη αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού, που αφάνισε οριακά έναν ολόκληρο κλάδο, η απόλυτα αναγκαία και δικαιολογημένη μεγαλειώδης παν-καλλιτεχνικη κινητοποίηση είναι η πρώτη κινητοποίηση που τίθεται σε περιορισμό. Φαίνεται πως η διεκδίκηση των ανθρώπων του Πολιτισμού ενοχλεί βαθιά».

Μία κυβέρνηση που πολεμάει λυσσαλέα τον Πολιτισμό και καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί.