«Τα τραγούδια μιας ζωής»

«Τα τραγούδια μιας ζωής»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια μελωδική παλέτα πλημμμυρισμένη από τις μελωδίες του '70

12 Σεπτεμβρίου 2020

Με οδηγό τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της αθωότητας και που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, ετοιμάστηκε μια βραδιά με πολλή αγάπη και μεράκι και που προσπαθεί να αναζωπυρώσει ξεχασμένες μνήμες, επιχειρώντας ένα ταξίδι στα περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα.

Ένα βήμα δρόμος, πολλών δεκαετιών δρασκελιά, με τον Κωστή Χρήστου, την Μαρία Κατινάρη και τον Γιάννη Θωμόπουλο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30  στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Μια βόλτα στην Ελλάδα του ’70, του ’80, αλλά και του σήμερα, στην Αθήνα που σιγά - σιγά άλλαζε και ξεπερνούσε τις πληγές των δύο προηγούμενων δεκαετιών,  που στα σαλόνια υπήρχαν ακόμη ανθοστήλες και κάθε οικογένεια είχε τουλάχιστον ένα ναυτικό.

Μια βόλτα στις νύχτες που η Αθήνα διασκέδαζε, σα να ήθελε να ξορκίσει το σπαραγμό και την εξαθλίωση που είχε βιώσει.

Μια βόλτα στις μέρες που ήταν γεμάτες ζωή, οι νύχτες μύριζαν γαζίες, γαρούφαλα και γιασεμί και οι γείτονες ήταν σχεδόν οικογένεια.

Μια βόλτα, συντροφιά με τραγούδια που μιλάνε για αγάπη, έρωτα, απογοήτευση, πάθος, χαρά, τραγούδια με αρχοντιά και μπέσα, τραγούδια που σε μερακλώνουν, σε ανεβάζουν, σε ρίχνουν, αλλά που πάντα παραμένουν τραγούδια όμορφα.

Μια βόλτα μέσα από ασπρόμαυρες εικόνες της Αθήνας, που γρήγορα χρωματίστηκαν και έδωσαν καινούριο στίγμα και γεύση, τη γεύση που της δίνεις, έχει το χρώμα που της δίνεις, έχει ένταση, είναι δύσκολη και εύκολη. Είναι παιχνίδι, είναι χαρά και λύπη. Έχει δάκρυα και γέλια. Έχει εχθρούς και φίλους. Αγκάθια και ρόδα, αλλά πάνω απ’ όλα έχει μεράκι, αυθεντικότητα, μελωδίες.

Μια μελωδική βόλτα, μια μουσική βραδιά ξεκινώντας από την δεκαετία 70 μέχρι σήμερα με αναφορές στον πλούτο της ελληνικής μουσικής, με έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά  και νησιώτικα που θα θυμάστε για χρόνια.