Το ThePressProject «έπιασε» το σκεπτικό της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Το ThePressProject «έπιασε» το σκεπτικό της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σχετικά με το «τείχος δημοκρατίας»

04 Οκτωβρίου 2020

Ιδού, τι γράφει στο κείμενο που υπογράφει η συντακτική ομάδα του ThePressProject με τίτλο «Καλωσήρθατε στον αντιφασισμό»: 

Για την αναφορά σε «τείχος δημοκρατίας» απέναντι στη Χ.Α. με Σαμαρά και Μητσοτάκη, η «Εφ.Συν» κατηγορήθηκε ότι κάνει μία τεράστια παραχώρηση στην αυτοπεριγραφή της Δεξιάς, που θέλει να διεκδικήσει παράσημα αντιφασιστικής δράσης στο πάρα πέντε, αποσιωπώντας την πολλαπλή στήριξη που παρείχε στη Χρυσή Αυγή για να φτάσει στη δολοφονία Φύσσα, ενώ παράλληλα ξεχνάει τους χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν ξανά και ξανά στους δρόμους, προστατεύοντας την ελληνική κοινωνία από περισσότερο φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο.

Το σκεπτικό όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή αναμένουμε μία απόφαση δικαστηρίου την οποία θα λάβουν τρεις δικαστές, και όχι το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι πολύ θετικό που δόθηκε το βήμα σε έναν νυν και κι έναν πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ να γράψουν την ανάλυσή τους για το ζήτημα, κάτι που μάλλον δεν θα διαβάζαμε αν δεν ήταν η «Εφ.Συν». Παράλληλα, για το δικαστήριο είναι κρίσιμη παράμετρος ότι αυτή την στιγμή (υποκριτικά και κατόπιν εορτής, έστω) υπάρχει διακομματική καταδίκη. Αυτή η κομματική συναίνεση μπορεί να αφήνει αδιάφορους τους αντιφασίστες, αλλά εκτιμούμε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς ότι είναι αντικειμενικά ασήμαντη για την έκβαση της δίκης.