Η GEA καλεί τα web radios να αδειοδοτηθούν με προνομιακές τιμές

Η GEA καλεί τα web radios να αδειοδοτηθούν με προνομιακές τιμές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (05/10).

05 Οκτωβρίου 2020

Με αφορμή την κρίση που έχουν προκαλέσει στον κλάδο της μουσικής και του ραδιοφώνου τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός διαχείρισης των συγγενικών δικαιωμάτων αποφάσισε να παραχωρήσει άδειες αναπαραγωγής τραγουδιών στα διαδικτυακά ραδιόφωνα, με μειωμένες τιμές. Όπως αναφέρει η GEA στην ανακοίνωσή της «ένας από τους εναπομείναντες και διαρκώς εξελισσόμενους κλάδους είναι αυτή τη στιγμή τα web radios. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε αφενός τη μουσική και τους δημιουργούς της που πλήττονται ανεπανόρθωτα από αυτήν την κρίση, αφετέρου τα web radios να συνεχίσουν να αναπαράγουν και να παρουσιάζουν στο κοινό τις μουσικές επιλογές τους, νόμιμα!». Η προσφορά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

-------------------------

Το «Σπίτι» του Mega ξανανοίγει με τον Γιάννη Πλούταρχο.

Στην πρώτη τους κανονική σεζόν μπαίνουν τα μουσικά sessions του «μεγάλου καναλιού», μετά την περσινή επιτυχία που γνώρισαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και μετά το τέλος της. Την αρχή θα κάνει ο Γιάννης Πλούταρχος, την ερχόμενη Παρασκευή στις 23.10, μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους και την Πέννυ Μπαλτατζή από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής θα έχει αφιέρωμα στον Γιάννη Πουλόπουλο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, και θα παρουσιάσει σε πρώτη μετάδοση μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους, το νέο του τραγούδι με τίτλο «Περνάς Καλά».

-------------------------

Στήριξη των εργαζομένων της Ναυτεμπορικής και καταδίκη της επίθεσης στο Πρώτο Θέμα από τις Ενώσεις Τύπου.

Λίγες ώρες μετά τη συνέλευση των εργαζομένων της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν τον αγώνα τους, ζητώντας την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, καλώντας ταυτόχρονα την ειδική διαχειρίστρια της Ναυτεμπορικής να δώσει «τέλος στην ομηρία τους» το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον η Ένωση Συντακτών καταδίκασε την προχθεσινή επίθεση που έγινε στα γραφεία του Πρώτου Θέματος, λέγοντας πως «η βία και η απόπειρα φίμωσης των Μέσων Ενημέρωσης ανήκουν στις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού τους».