«Οι πονηροί καιροί που ζούμε επιβάλλουν να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός»

«Οι πονηροί καιροί που ζούμε επιβάλλουν να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Opera Chaotique, ο Θανάσης Χουλιαράς από τους KollektivA, οι ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ και ο Γιώργος Καζαντζής, γράφουν στο loaded με αφορμή την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή(Update)

07 Οκτωβρίου 2020

Ο Θανάσης Χουλιαράς μέλος των KollektivA, οι Opera Chatique, οι ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ και ο Γιώργος Καζαντζής, μοιράζονται τις σκέψεις τους στο loaded.gr με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Γιώργος Καζαντζής

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, ορόσημο ιστορικής μνήμης για τις επόμενες γενιές. Παρήγορο το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της δίνοντας ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει κάποτε η αλήθεια σε αυτή τη χώρα».

 Θανάσης Χουλιαράς, μέλος των KollektivA

 «Η απόφαση, που αναγνωρίζει (και) δικαστικά το αυτονόητο, ότι είναι ναζί και εγκληματίες αποτελεί μια πρώτη δικαίωση, μια πρώτη μεγάλη νίκη για την Μάγδα Φύσσα, για κάθε θύμα του ναζιστικού μορφώματος, για το κίνημα και τον λαό. Οι πονηροί καιροί που ζούμε επιβάλλουν, παράλληλα, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, καμία αθώωση του συστήματος που γεννά, εκτρέφει και αξιοποιεί τον φασισμό».

Opera Chaotique

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι!

Είναι η μόνη απόφαση που θα μπορούσαμε να δεχτούμε. Πρόκειται μια ιστορική στιγμή, είμαστε τόσο συγκινημένοι...»

ΝΤΟ ΔΙΕΣΗ

«Σήμερα νιώσαμε να ζωντανεύει η φλέβα μιας πιο υγιούς κοινωνίας που ποθεί τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, τιμήθηκε η μνήμη των δολοφονημένων και ο αγώνας της μάνας για δικαίωση».