«Ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης στους εργαζόμενους του Πολιτισμού»

«Ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης στους εργαζόμενους του Πολιτισμού»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τη λήψη δραστικών μέτρων ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

08 Οκτωβρίου 2020

«Ο χώρος του πολιτισμού έχει υποστεί ίσως τα μεγαλύτερα πλήγματα και στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Πριν ξεκινήσει το lockdown υπήρξε η μείωση της δραστηριότητας. Σήμερα που δεν υπάρχει lockdown κανονικό, παρά μονάχα περιοριστικά μέτρα εσείς δεν έχετε την δυνατότητα κι ούτε όλο το καλοκαίρι είχατε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείτε», κάτι που χαρακτήρισε ως «έλλειμμα πολιτισμικό για την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για «απαξιωτική στάση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στους δημιουργούς τονίζοντας την ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων. «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κουβεντιάσουμε για δραστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού. Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει άλλος παρά μονάχα το κράτος, το δημόσιο. Άρα αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού».