Οι «πειρατές» των FM

Οι «πειρατές» των FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κινούνται έξω από τα όρια της νομιμότητας αλλά δεν είναι οι μόνοι στα ερτζιανά που το κάνουν.

14 Οκτωβρίου 2020

H ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για τη συχνότητα των 99.5 άναψε φωτιές. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον «Πειρατικό 99.5» που εκπέμπει στην παλιά συχνότητα του «Βήμα 99.5» και λέει και για τις καταγγελίες που έχει κάνει το σωματείο στην ΕΕΤΤ.

ΕΤΕΡ: «Να σταματήσει η παράνομη εκπομπή στους 99.5, «κάθαρση» μόνο με νέα αδειοδότηση»

Λίγοι είναι οι αυθεντικοί «πειρατικοί» ραδιοσταθμοί στην Αττική πλέον. Τη θέση μας στο e-tetRadio την έχουμε εκφράσει πολλές φορές: θα έπρεπε να τους δοθεί μία μορφή άδειας από την πολιτεία. Πάντοτε οι «πειρατές» των FM έδιναν ξεχωριστό χρώμα στο ραδιόφωνο.

Για τον «Πειρατικό 99.5» λόγου χάριν, μια και αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μας έχουν ρωτήσει πολλοί. Διότι τον ακούνε. Και τον αναζητούν. Αλλωστε, δεν νομίζουμε πως υπάρχει ραδιόφωνο στην Αθήνα που παίζει Καζαντζίδη και Ζαγοραίο...

Η ΕΤΕΡ βεβαίως, θεσμικά, έχει απόλυτο δίκιο. Μιλάμε για τρεις κενές συχνότητες. «Καλύτερα δεν είναι που παίζουμε εμείς τώρα σε αυτές από το να ακούγεται φύσημα;» λένε στο e-tetRadio οι λεγόμενοι «πειρατές» με τους οποίους επικοινωνήσαμε (πάντοτε υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος μεταξύ μας). Από την πλευρά τους έχουν δίκιο, όσο και αν ακούγεται αντιφατικό.

Αν το πάμε απολύτως θεσμικά πάντως, στην παρούσα στιγμή κανένα ραδιόφωνο δεν διαθέτει άδεια. Εληξαν προ πολλού. Αλλά η πολιτεία δεν κάνει τίποτε. Ενώ θα έπρεπε να βάλει τάξη στο τοπίο άμεσα.

Το σημαντικότερο είναι εκείνο που λέει η ΕΤΕΡ στο τέλος: «Με ευθύνη των ιδιοκτητών των ραδιοσταθμών το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο τόσο για το μέσο όσο και για τους εργαζόμενους. Σε αυτό συμβάλει και η σταθερή αντεργατική στάση των κυβερνώντων που ταΐζουν τους εργοδότες των ΜΜΕ με εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργούν μία παραμορφωτική εικόνα της πραγματικότητας».