Εξηγήσεις από το ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον «αποκλεισμό» του «από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ»

Εξηγήσεις από το ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον «αποκλεισμό» του «από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (21/10).

21 Οκτωβρίου 2020

5 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Παύλος Πολάκης, ζητούν με επιστολή τους την κλήση σε ακρόαση του προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Αθανάσιου Κουτρομάνου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Στο κείμενό τους κάνουν λόγο για «συνεχή αποκλεισμό παρουσίας εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, μη μετάδοση, ακόμη, και ομιλιών του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η μη παρουσίαση ανακοινώσεων ή συνεντεύξεων τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης», με τα παραπάνω να γίνονται εντονότερα «λόγω της αδιαφανούς χρηματοδότησης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας».

-------------------------

Πρεμιέρα για τις «Γλυκές Αλχημείες» στο Open.

Το ερχόμενο Σάββατο 24/10 στις 20.00 επιστρέφει στον αέρα η δημοφιλής εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου, αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του «ανοιχτού καναλιού». Το πρώτο επεισόδιο των «Γλυκών Αλχημειών» θα έχει ψητή τούρτα σοκολάτας, αμυγδαλόπιτα μαζί με masterclass για την αμυγδαλόπαστα, και τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι από περισσεύματα γλυκών όπως ένα μη καλοψημένο παντεσπάνι και ένα κέικ.

-------------------------

Οι παίκτες του «Μεγάλου Παιχνιδιού» για τις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Πλειάδα διάσημων από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο, θα συμμετάσχει στο νέο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ1 με τον Γιώργο Λέντζα. Την Δευτέρα 26/10 στις 22.00 ο ποδοσφαιριστής Απόστολος Βέλλιος, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη και ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Βασιλόπουλο, την ολυμπιονίκη και αθλήτρια του πόλο Μαρία Τσουρή και τον μαραθωνοδρόμο Κώστα Γκελαούζο. Την επόμενη μέρα και την ίδια ώρα, ο ποδοσφαιριστής Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο πρωταθλητής ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής και ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης θα αναμετρηθούν με τον πρωταθλητή του βόλεϊ Παναγιώτη Πελεκούδα, την παίκτρια του βόλεϊ Ευαγγελία Χαντάβα και την αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου Πηνελόπη Νίκα.

-------------------------

Το αρχείο της ΕΡΤ τιμά τον Τζακ Κέρουακ.

Με αφορμή την συμπλήρωση 51 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Αμερικανού λογοτέχνη, στο ert.gr έχει αναρτηθεί απόσπασμα από την εκπομπή «Μονοπάτια της Σκέψης - Άλεν Γκίνσμπεργκ» (1994). Εκεί ο γνωστός ποιητής και φίλος του Τζακ Κέρουακ μιλά για το κίνημα των «Beat» του οποίου αμφότεροι ήταν εκπρόσωποι και την αδυναμία του σπουδαίου λογοτέχνη στην αφροαμερικάνικη μουσική κουλτούρα, ενώ εμπεριέχεται και μια «αυθόρμητη πρόζα» του Κέρουακ με τίτλο «October in the railroad earth» (1959).

-------------------------

Απολογισμός της πρώτης χρονιάς της νέας διοίκησης του Αθήνα 9.84.

Τον πρώτο της χρόνο έκλεισε η προεδρία της Νίκης Αραμπατζή στον δημοτικό ραδιοσταθμό της πόλης, μετά την ανάληψη της δημαρχίας από τον Κώστα Μπακογιάννη. Στο σχετικό της κείμενο η νέα διοίκηση του Αθήνα 9.84 περιλαμβάνει στα επιτεύγματά της, μεταξύ άλλων, το νέο πρόγραμμα του σταθμού, την επέκτασή του στα social media, την αλλαγή της εταιρικής του ταυτότητας (λογότυπο, σήματα κ.ά.), την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων του portal athina984.gr, την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού στα στούντιο και τον Υμηττό, την αύξηση των εσόδων της Δ.Ε.Ρ.Α. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και την έγκαιρη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού.