Τέλος εποχής για τον James Bond - Έφυγε από τη ζωή ο Sean Connery

Τέλος εποχής για τον James Bond - Έφυγε από τη ζωή ο Sean Connery
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού κλείνει ένα κεφάλαιο για την πιο διάσημη pop icon

31 Οκτωβρίου 2020

Πέραν της θλίψης που προκαλεί στο απανταχού σινεφίλ και όχι μόνο κοινό ο θάνατος του Sean Connery σε ηλικία 90 ετών, ουσιαστικά φέρνει και ένα τέλος εποχής για μια από τις πιο χαρακτηριστικές pop icons της δεκαετίας του 1960.

Ο James Bond όπως τον ενσάρκωσε ο Sean Connery στις ιστορικές πρώτες ταινίας της σειράς δεν ήταν απλώς ένας γοητευτικός και θανατηφόρος μυστικός πράκτορας των βρετανικών υπηρεσιών, αντιθέτως χάρη στα σενάρια ο Bond μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ολόκληρη την κουλτούρα της δεκαετίας, από το ντύσιμο και το «comportement» μέχρι την σεξουαλική επανάσταση και τη ποπ και ροκ μουσική.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γνωστά ονόματα της ποπ ή της soul χάρισαν τραγούδια τίτλων στις ταινίες αυτές. Από τον Matt Monro και την Shirley Bassey, ως τον Tom Jones και αργότερα superstars της ποπ, όπως οι Duran Duran, οι A-ha ή η Adele ερμήνευσαν τα τραγούδια της σειράς των ταινιών.

Κάπως έτσι, ο James Bond υπερέβη τα όρια της απλής κατασκοπικής σειράς και έγινε κομμάτι της σύγχρονης -και μουσικής- κουλτούρας μας. Ας αποχαιρετίσουμε, λοιπόν, τον πρώτο και, για πολλούς καλύτερο «πράκτορα 007» με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια από τις ταινίες του, το «Diamonds are Forever».