Η όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου από το Ίδρυμα Θεοχαράκη»

Η όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου από το Ίδρυμα Θεοχαράκη»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε live streaming την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου (UPDATE: Η συναυλία αναβάλλεται και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία)

06 Νοεμβρίου 2020

UPDATE: Η συναυλία αναβάλλεται και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία

-----------------

Η Συμμετοχική Όπερα τιμά τον μεγάλο Φιλέλληνα Ροσσίνι με ένα ειδικό αφιέρωμα στην όπερα «Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο ιταλός μέτρ του bel canto ήταν Φιλέλληνας και συνέθεσε το συγκεκριμένο έργο το 1826 εμπνευσμένος από το μεγάλο Φιλελληνικό ρεύμα που επικρατούσε στην Γαλλία, ιδιαίτερα μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου. Τα έσοδα των παραστάσεων τα διέθεσε για τον Αγώνα των Ελλήνων.

Ήταν το πρώτο μεγάλο «Live Aid» στην Ιστορία. Η σοπράνο Κάτια Πάσχου συντονίζει και παρουσιάζει το ιστορικό πλαίσιο, την υπόθεση και τα κύρια μέρη της όπερας με βίντεο και αποσπάσματα από ιστορικές παραστάσεις, αλλά και ζωντανές ερμηνείες, και φυσικά μυεί το κοινό στην όπερα όπως πάντα …τραγουδώντας.

Ως επίτιμος προσκεκλημένος ο τενόρος του bel canto Αντώνης Κορωναίος που τιμάται από τη Συμμετοχική Όπερα για τα δέκα χρόνια προσφοράς του στο πρόγραμμα, θα λαμπρύνει την βραδιά με την παρουσία του μαζί με την προβολή μικρού αφιερώματος από τις κορυφαίες στιγμές της διεθνούς καριέρας του.

Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκις.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια live streaming: 5 ευρώ

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ