«Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Δήμητρα Γαλάνη τα τραγούδησε»

«Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Δήμητρα Γαλάνη τα τραγούδησε»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος παίρνει θέση για το θέμα που προέκυψε με τη Δήμητρα Γαλάνη (συμφωνούμε κι επαυξάνουμε).

27 Νοεμβρίου 2020

Αν δεν κάνω λάθος, στη δομή Αλληλεγγύης «Άλλος άνθρωπος», τρόφιμα και χρήσιμα υλικά για τη στήριξη της κοινωνικής κουζίνας που έχει δημιουργήσει, παραδίδουμε καιρό τώρα… Το αριστερόμετρο και το αξιόμετρο (αν υπήρχαν, που ευτυχώς δεν υπάρχουν) δεν τα παραδώσαμε ποτέ στον κύριο Πολυχρονόπουλο ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια, ώστε να κρίνει και να κατατάσσει ανθρώπους, με δικά του κριτήρια μάλιστα. Άλλη είναι η δουλειά που έχει αναλάβει και γι αυτήν την άλλη προσφορά του τον στηρίζουμε.

Αν μάλιστα απευθύνεσαι αποκλειστικά στην συμβολή και στη γενναιοδωρία των συνανθρώπων σου για να προωθήσεις το κοινωνικό σου έργο, δεν μπορείς να είσαι τόσο απαξιωτικός, κακεντρεχής, με το δάχτυλο σηκωμένο και κυρίως τιμητής ανθρώπων που μπορεί ο ίδιος να μην εκτιμάς, αλλά που έχουν και ιστορία και παρουσία στη ζωή των περισσοτέρων μας.

Κι όταν αναφέρεσαι στην Δ. Γαλάνη, καλό είναι επίσης να κρατάς μικρό καλάθι πριν την καταγγείλεις για αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς. Γιατί υπάρχουν και αποδείξεις και αμέτρητες ιστορίες που αποδεικνύουν το αντίθετο, τις οποίες και γνωρίζουμε πολλοί και πολλές. Το πόσο δε «κρίμα είναι τα τραγούδια που της δώσαμε να τραγουδήσει», φράση με την οποία κλείνει την καταγγελία του ο κύριος Πολυχρονόπουλος, ας μας επιτρέψει να το κρίνουμε εμείς που τα δώσαμε κι όχι εκείνος που μάλλον δεν τα άκουσε και ποτέ. Και να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Δήμητρα Γαλάνη τα τραγούδησε.

Α και κάτι ακόμα, ίσως πιο ουσιώδες: όποιος και αν κατήγγειλε τη δομή για έλλειψη μέτρων προστασίας από τον ιό και σταμάτησε τη λειτουργία της, το θέμα είναι πολιτικό και αφορά το Δήμο και την κοινωνική του πολιτική κι όχι απλώς τον καταγγέλλοντα. Κι εκεί έπρεπε να επικεντρώσει τα βέλη του ο « Άλλος άνθρωπος». Στο Δήμο, που με ευκολία περισσή και χωρίς να διαθέτει επαρκείς εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, μέσα σ’ αυτή την κρίση, εμποδίζει την συνέχεια μιας κατά τα άλλα αγαθής και καλής συλλογικής πρωτοβουλίας.