«Καταστρέφεται η βιομηχανία της διασκέδασης»

«Καταστρέφεται η βιομηχανία της διασκέδασης»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βαρύ «κατηγορώ» της αρμόδιας ένωσης κατά της βρετανικής κυβέρνησης

29 Νοεμβρίου 2020

Η Ένωση Βιομηχανιών Νυχτερινής Διασκέδασης (NTIA), κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βρετανίας ότι «εσκεμμένα καταστρέφει τον χώρο της διασκέδασης μέσα από την καθιέρωση νέων περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού».

Οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου τομέα ο οποίος μέχρι πέρυσι πρόσφερε πάνω από 5 δισ. λίρες τζίρο στη βρετανική οικονομία, ισχυρίζονται ότι «θα υποστούν το μεγαλύτερο χτύπημα από το νέο σύστημα περιορισμών στη βάση τριών κλιμάκων, το οποίο περιέγραψε ο πρωθυπουργός Boris Johnson και περιέγραψε στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη εβδομάδα».

Οι νέοι κανόνες οι οποίοι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, θα υποχρεώνουν τα καταστήματα λιανικής και προσωπικής φροντίδας να ανοίξουν (π.χ. κομμωτήρια), ανεξάρτητα από την κλίμακα στην οποία βρίσκονται.

Ωστόσο, οι περιορισμοί που αφορούν σε μπαρ, pub και εστιατόρια είναι πιο σύνθετοι. Ακόμα και σε περιοχές της κλίμακας 1, θα πρέπει να παρέχουν μόνο σερβίρισμα, ενώ οι τελευταίες παραγγελίες θα δίνονται στις 10 το βράδυ καθώς στις 11 αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όσοι βρίσκονται στην κλίμακα 2 θα πρέπει να κλείνουν εκτός και αν σερβίρουν πλήρες γεύμα, οπότε και επιτρέπεται και η πώληση αλκοόλ, ενώ αν βρίσκονται στην κλίμακα 3 θα πρέπει να λειτουργούν μόνο ως take away. Στην ουσία, η βιομηχανία της διασκέδασης μοιάζει να εξαιρείται από τα νέα μέτρα.

«Μας στοχεύουν εσκεμμένα»

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι εσκεμμένα στοχεύουν στην κατάρρευση του τομέα μας», είπε ο CEO της NTIA, Michael Kill.

«Κάθε πόλη στη Βρετανία θα χάσει πολύτιμες και αγαπημένες επιχειρήσεις. Αυτό θα είναι άλλη μια μαχαιριά στην καρδιά των κέντρων των πόλεών μας. Πολιτιστικά ιδρύματα, εργαζόμενοι, club, μπαρ, live σκηνές, εργαζόμενοι στην ασφάλεια, προσωπικό, managers, dj και πολλοί ακόμα θα χάσουν τη δουλειά τους και θα συνεχίσουν να υποφέρουν οικονομικά χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης».

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να απαντήσει τι κάνει για να σώσει τις ζωές και το εισόδημά επιχειρήσεων που είναι κλειστές από τον Μάρτιο και συνεχίζουν να υποφέρουν, αλλά και των εργαζομένων τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα της NTIA το 75% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτήν δήλωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστές τα Χριστούγεννα. Πάνω από το 73% ανακοίνωσε ότι έχει θέσει εργαζόμενους σε αναστολή από την αρχή της πανδημίας και το 65% έχει αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων του σε ποσοστό 40%.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα night club στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι θα χάσουν περίπου τα 2/3 του προσωπικού τους, ενώ θα αντιμετωπίσουν ακόμα και το ενδεχόμενο μόνιμου «λουκέτου», αν η κυβέρνηση δεν τους παράσχει άμεση υποστήριξη για να ξεπεράσουν την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.