Ήρε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο του ΕΣΡ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ήρε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο του ΕΣΡ ο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (02/12).

02 Δεκεμβρίου 2020

Την παραίτηση του Αθανάσιου Κουτρομάνου από την προεδρία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αίροντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και κατηγορώντας τον για αδράνεια και απροθυμία να εφαρμόσει τη νομιμότητα, και να εξασφαλίσει την πολυφωνία. Η παραπάνω ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχε κληθεί για ακρόαση ο πρόεδρος του ΕΣΡ. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, υπερβολική προβολή της ΝΔ στα 4 από τα 6 κανάλια εθνικής εμβέλειας από το 2019, αφήνοντας αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για τις «λίστες Πέτσα» και την θέσπιση ευνοοικών διατάξεων για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ με αφορμή την πανδημία.

-------------------------

Το λαϊκο-ποπ «Σπίτι με το Mega» με την Πάολα.

Στροφή σε πιο mainstream και λαϊκά ακούσματα από την μουσική εκπομπή του «μεγάλου καναλιού», όπως έκανε στα πρώτα της επεισόδια στην πρώτη καραντίνα. Το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 21.00, το «Σπίτι με το Mega» θα έχει ως headliner την Πάολα, η οποία θα τραγουδήσει παλιές και νέες επιτυχίες της. Μαζί της θα είναι ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, η Χριστίνα Μαραγκόζη, ο Στάθης Νικολαϊδης και ο Μανώλης Κονταρός.

-------------------------

Τα κορυφαία προγράμματα του ΑΝΤ1 για τον Νοέμβριο.

Πρωτιές στο 18-54 ανακοίνωσε το κανάλι του Αμαρουσίου για τον μήνα που πέρασε, έχοντας μέσο όρο 13,1% στο 24ωρο και 16,7% στο prime time «με δυνατή μυθοπλασία, ψυχαγωγία και ενημέρωση», όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου του. Τα προγράμματα του ΑΝΤ1 που ξεχώρισαν στην ίδια κατηγορία κοινού ήταν το «Καλημέρα Ελλάδα», που κατετάγη πρώτο με 17%, το «Καφέ της Χαράς» που ήταν πρώτο με 15,8%, οι «Άγριες Μέλισσες» που ήταν πρώτες 28,8% με μέσο όρο 1.554.290 τηλεθεατές στο σύνολο, και το «The 2Night Show» που ήταν πρώτο με 18,6%.

-------------------------

Αύξηση στην τηλεθέαση της ΕΡΤ1 σε σχέση με πέρσι.

«Πανηγυρισμοί» στην δημόσια τηλεόραση λόγω των επιδόσεων της «ναυαρχίδας» της τον περασμένο μήνα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το πρώτο της κανάλι είχε μέση τηλεθέαση 5,7% τον Νοέμβριο έναντι 4,6% τον ίδιο μήνα πέρσι, σημειώνοντας ότι σε σχέση με το φθινόπωρο του 2019, η ΕΡΤ1 είχε το τελευταίο τρίμηνο μεσοσταθμική αύξηση τηλεθέασης της τάξεως του 23%. Η άνοδος αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΕΡΤ, κυρίως στην μυθοπλασία.

-------------------------

Έρχονται οι «Ειδικές Αποστολές» στην ΕΡΤ1.

Μια νέα εκπομπή έρευνας εντάσσει στο πρόγραμμά της η δημόσια τηλεόραση από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 23.00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Στο πρώτο επεισόδιό τους οι «Ειδικές Αποστολές» θα εστιάσουν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, με τον Φάνη Παπαθανασίου να συναντά τους Έλληνες επιστήμονες που δημιούργησαν το rapid test για τον εντοπισμό του Covid-19, τον Μάριο Κωνσταντινίδη να αναζητεί τις αιτίες που η βόρεια Ελλάδα μπήκε στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας, και τον Γιάννη Σουλιώτη να ερευνά τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην παρασκευή του εμβολίου.