Υπερωρίες 350.000 ευρώ μέσα σε 5 μήνες «έγραψαν» στο Μαξίμου

Υπερωρίες 350.000 ευρώ μέσα σε 5 μήνες «έγραψαν» στο Μαξίμου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

04 Δεκεμβρίου 2020

Από τη μία η εικόνα ενός Πρωθυπουργού που κάνει συχνά... εκδρομές με αποτέλεσμα να τον σχολιάζουν καυστικά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και από την άλλη η εικόνα από τη... Διαύγεια που δείχνει ότι οι υφιστάμενοί του στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύουν πολύ σκληρά, «γράφοντας» υπερωρίες της τάξης των 70.000 ευρώ το μήνα.

Οι πιστώσεις αυτές φέρουν την υπογραφή του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είναι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη. Εμείς εντοπίσαμε και επεξεργαστήκαμε πιστώσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και αφορούν το πεντάμηνο Ιουνίου - Οκτωβρίου 2020. Και λέμε «επεξεργαστήκαμε» καθώς σε κάθε μήνα εντοπίζονται ξεχωριστά ποσά που αναλογούν είτε σε «υπερωριακή απασχόληση», είτε σε αμοιβές για «εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες» κ.ά.

Αυτό που, δυστυχώς, δεν μας λέει η Διαύγεια και οι συγκεκριμένες πιστώσεις είναι το πώς κατανέμονται τα ποσά. Και, μην κρυβόμαστε, η χαώδης και όχι τόσο διαφανής -σε κάποια θέματα- Διαύγεια, προκαλεί στο τέλος καχυποψία στους πολίτες. 

Από την άλλη, σκεφτείτε να είχαμε αναλυτική εικόνα και να βλέπαμε ότι στις υπερωρίες «πρωταγωνιστεί» π.χ. το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, που η Deutsche Welle είχε καταγγείλει για προσπάθειες παρέμβασης και που «χρεώνεται» υποδείξεις σε sites (βλ. Πρώτο Πρώτο Θέμα και Liberal, τι να γράψουν και για ποιο λόγο).

Σε μία τέτοια περίπτωση μάλλον θα δικαιώνονταν εκείνοι που επισημαίνουν καιρό τώρα στα social media ότι με τόσο κυβερνητικό «μαρκάρισμα» στα Μέσα Ενημέρωσης, όντως κάποιοι «χτυπάνε» πολλές υπερωρίες στο Μαξίμου...

Τα ποσά των υπερωριών αναλυτικά ανά μήνα

Ιούνιος 2020: 68.380 ευρώ
Ιούλιος 2020: 70.020 ευρώ
Αύγουστος 2020: 70.020 ευρώ
Σεπτέμβριος 2020: 70.750 ευρώ
Οκτώβριος 2020: 70.871 ευρώ