TRIP RADIO: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ

TRIP RADIO: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Aπόψε το Trip Radio γιορτάζει τα 2 χρόνια λειτουργίας του με ένα πάρτυ στο SIX D.O.G.S. Mε πολλούς και, καλούς, καλεσμένους.Με αφορμή αυτή την επέτειο, το e-tetRadio μίλησε με τους δύο βασικούς συντελεστές του σταθμού, τον Μιχάλη Μούγια και τον Νικηφόρο Αρβανίτη.

20 Φεβρουαρίου 2010Aπόψε το Trip Radio γιορτάζει τα 2 χρόνια λειτουργίας του με ένα πάρτυ στο SIX D.O.G.S. Mε πολλούς και, καλούς, καλεσμένους. Με αφορμή αυτή την επέτειο, το e-tetRadio μίλησε με τους δύο βασικούς συντελεστές του καλού web radio, τον Μιχάλη Μούγια και τον Νικηφόρο Αρβανίτη.

O Trip είναι ένας καθαρά μουσικός ιντερνετικός σταθμός - μπορείτε να τον ακούσετε και μέσω του e-tetRadio (στο section που έχουμε με τα web radios) αλλά και μέσα από το site του. Για να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω του αρκεί να φανταστείτε μία παρέα από κάθε λογής ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική. Το λένε και οι ίδιοι: Στην εποχή μας ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί εγχώριοι - και μη – νέοι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που αξίζουν την προσοχή μας και εμείς είμαστε εδώ για να τους αναδείξουμε!Υπάρχει ωραία μουσική που πρέπει να ακουστεί!
 
-Γιατί το ονομάσατε trip radio;
 Δεν ξέρω, πραγματικά! Μάλλον δεν θυμάμαι καθαρά πως το βγάλαμε. Πάντως, η μουσική είναι ένα ταξίδι σίγουρα. Πάντα το λέγαμε αυτό και πάντα κάναμε πλάκα μεταξύ μας μεγαλώνοντας για το τι ακούγαμε και τι ακούμε. Όπως και στην πραγματική ζωή μάλλον, όσο πιο πολύ ταξιδεύεις τόσο πιο πολλά νέα μέρη θέλεις να γνωρίσεις. Δεν χορταίνεις ποτέ κατά κάποιον τρόπο. Εμείς κάπως έτσι βιώνουμε και τη μουσική από πάντα. Ένα ταξίδι ατελείωτο. Ευτυχώς οι καλλιτέχνες δεν μας απογοητεύουν ποτέ. Την πιο ωραία μουσική δεν την έχουμε ακούσει ακόμα. Αυτό είναι το νόημα.
 
-Σε τι στοχεύει ένας web ραδιοφωνικός σταθμός; Ποια μπορεί να είναι η οροφή του εννοώ;
 Ειλικρινά, δεν νιώθουμε πραγματικά ότι θέλουμε να φτάσουμε κάπου. Δεν έχουμε οριοθετήσει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον με την έννοια του αυτοσκοπού. Μπορεί βέβαια κάτι τέτοιο να ακούγεται ελαφρώς αφελές αλλά νομίζω πως είναι η αλήθεια. Όσοι ασχολούνται - είτε λιγότερο είτε περισσότερο - με τον Trip ξέρουν τι εννοώ. Μακάρι ο Trip να γίνει το αγαπημένο url κάποιον ανθρώπων. Πιστεύω πως το αξίζουν πάνω από όλα οι μουσικοί που παίζουμε και φυσικά οι παραγωγοί. Γιατί για να είσαι πλέον ενημερωμένος στη μουσική θέλει πολύ χρόνο. Και ο χρόνος είναι μάλλον πολυτέλεια για τη γενιά μας. Πόσοι νέοι δουλεύουν μέχρι τις 7,8 και 9. Πρέπει να είσαι κολλημένος πώς να το κάνουμε. Δεν γίνεται αλλιώς… Για να κάνουμε και λίγο πλάκα θα σε χωρίσει η γυναίκα! Πάλι για εκπομπή πας, πάλι με τον trip ασχολείσαι και τέτοια!
 Όσον αφορά τώρα τις δυνατότητες που προσφέρει το web (γενικά και όχι μόνο στα radios) είναι πάρα πολλές και τα μέσα είναι ατελείωτα και αυτό ακριβώς θα λέγαμε πως είναι το ενδιαφέρον. Αλλά φυσικά και  επικίνδυνο κατά μια έννοια!
 
-Σε τι διαφέρει -ουσιαστικά, όχι τυπικά- από έναν Fm σταθμό;
 Θα έλεγα πως ένας σταθμός που εκπέμπει στα FM είναι μάλλον μία εταιρεία που πρέπει να είναι επικερδής. Και έτσι κάνεις κάποια πράγματα με  το σκεπτικό αυτό κατά βάση. Είναι απόλυτα λογικό.
Τα web radios όμως είναι αλλιώς. Υπάρχει ελευθερία επιλογής. Έχουν αλλάξει πολλά. Μπορείς να κάτσεις σπίτι σου να ηχογραφήσεις ένα κομμάτι και σε μια ώρα να το ανεβάσεις στο διαδίκτυο και να το παίζει ο αντίστοιχος trip της Βραζιλίας. Από την άλλη, η μουσική –και όχι μόνο δυστυχώς- υπερπληροφόρηση φτάνει τον μουσικόφιλο και τον άνθρωπο γενικότερα στα όριά του κάποιες φορές. Αντέχει; Η ουσία είναι να μπορείς όσο το δυνατό  να επιλέγεις το καλύτερο, πράγμα δύσκολο φυσικά. Αυτό που πραγματικά πιστεύουμε στον trip είναι ότι σημασία έχει η άποψη. Και όχι η αναπαραγωγή.
 
-Είναι πιο εξειδικευμένο το κοινό ενός web radio;
 Είναι αυτοί οι βαρετοί τύποι που συνέχεια είναι μπροστά από ένα computer, αντικοινωνικοί, με διαταραχές προσωπικότητας! Πλάκα κάνω. Δεν ξέρω πραγματικά. Ίσως να είναι αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι και η μουσική που είναι πάνω από όλα για εμάς. Στην τελική αν πιστεύεις ότι αυτά που παίζεις μπορεί να αρέσουν σε όλους είσαι εκτος πραγματικότητας.
 
-Το top 20 σας.
 Δεν μας αρέσει η διαδικασία του top αλλά αν έπρεπε να δείτε κάτι τέτοιο από εμάς θα σας λέγαμε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο section του site μας. Μάλλον οι περισσότεροι στο σταθμό έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας ολόκληρους δίσκους και τυπώνοντας το εξώφυλλό τους σε μπλούζες. Οι πιο νέοι νομίζω ότι μάλλον τραγούδια ακούνε παρά δίσκους. Συχνά δε θα τους πολυενδιαφέρει ούτε καν ποιος είναι ο καλλιτέχνης, από πού, γιατί κάνει αυτό που κάνει κτλ. Αυτό ίσως είναι λίγο άδικο..
 
-Απογοητευτήκατε καθόλου;
 Συνέχεια. Έτσι είναι η ζωή. Σε όλους της τους τομείς. Και η απογοήτευση είναι απαραίτητη και είναι ένας βασικός τρόπος για να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Αν δεν αγαπάς κάτι πολύ, δύσκολα θα απογοητεύσει!
 
-Ποιο είναι το κόστος που απαιτείται για το στήσιμο ενός καλού web radio; Έσοδα έχετε;
  Όταν θέλεις να είσαι ένα web radio που σέβεσαι τον ακροατή και τον μουσικό πάνω από όλα πρέπει να λειτουργείς με κάποιες σταθερές. Για εμάς αυτό μεταφράζεται σε δικό μας στούντιο, άρτιο εξοπλισμό, εκδηλώσεις. Οπότε με όλα αυτά, τα έξοδα είναι αρκετά αλλά στο τέλος σε δικαιώνει η ανταπόκριση του κόσμου.
Έσοδα ίσως θα μπορούσαν να προκύψουν με τους κλασικούς τρόπους  της αγοράς αλλά είναι κάτι που ευτυχώς δεν μας έχει απασχολήσει καθόλου.

    * Δύο λόγια για το πάρτυ
Οι Melorman+ Naono θα παρουσιάσουν τις ατμοσφαιρικές μουσικές τους ιδέες, ο 2L8 άρτι αφιχθείς από την Θεσσαλονίκη θα δώσει μία performance βασισμένη στο εξαιρετικό του υλικό, οι Fantastikoi Hxoi θα δώσουν το παρόν με ένα live set σαμπλαρισμένων εκπλήξεων, ενώ αμέσως μετά οι Sonic Playground djs με τους Lilis Brothers θα αναλάβουν το – εύκολο για αυτούς - έργο να βάλουν φωτιά στο dancefloor όπου αναμένεται μακελειό.
Στο bar του SIX D.O.G.S οι παραγωγοί του TripRadio θα έχουν κάνει κατάληψη στα πλατό από νωρίς το βράδυ (20.00) με καθαρά εορταστικούς προσανατολισμούς εν χορώ! Θα κυκλοφορήσουν και συλλεκτικά EPs σαν δωράκια...