ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΣ: ΡΟΚ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗΣ: ΡΟΚ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η φωνή του είναι μάλλον οικεία, μια και την έχουμε ακούσει σε αρκετές διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

21 Φεβρουαρίου 2010Η φωνή του είναι μάλλον οικεία, μια και την έχουμε ακούσει σε αρκετές διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι ο εκφωνητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (βλέπε δεδηλωμένο βαζελικό φρόνημα, στο σπίτι του δε, κάποιοι λένε ότι δίπλα στα εικονίσματα υπάρχουν τα κάδρα των Κριστόφ Βαζέχα, Στόγιαν Βράνκοβιτς και Έλβις Πρίσλεϊ). Ήταν εκφωνητής στους Oλυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004 στο άθλημα του baseball. Έχει δώσει τραγούδια του, αλλά και έχει εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ “Greeceland”. Σήμερα, μας μιλάει για το ραδιόφωνο που λατρεύει και τον λατρεύει...

Ο Τάσος Καρατζής του «Rock Fm 96,9» μιλάει στο e-tetRadio

Θεωρείς ότι οι ροκ ακροατές είναι πιο απαιτητικοί από τους υπόλοιπους;
Εξ ορισμού ναι, δεδομένου ότι οι άνθρωποι που προτιμούν το ροκ δεν το ακούνε απλά, αλλά το ψάχνουν παραπάνω το θέμα,  ζουν μαζί του,  έχουν ξεκάθαρη άποψη για τη μουσική τους, την αγαπούν ιδιαίτερα και το κάνουν από επιλογή, σε αντίθεση με τους πιο «mainstream» ακροατές που αλλάζουν μουσικά γούστα σαν τα πουκάμισα, ακολουθούν τα όποια trends και ζητούν συνήθως ένα μουσικό χαλί για την καθημερινότητα τους.

Ποια είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας παραγωγός που κάνει εκπομπή σε ένα rock ραδιόφωνο;
Υποθέτω πρώτα απ’ όλα το να πείσει τους ακροατές ότι κατέχει και αγαπάει αυτή τη μουσική, ξέρεις η υπόθεση ροκ κουβαλάει πολύ συναίσθημα και δημιουργούνται εύκολα παρεξηγήσεις όταν κάποιος θεωρήσει ότι αδίκησες με οποιοδήποτε τρόπο τους αγαπημένους του καλλιτέχνες.
Επίσης, καλό είναι να προσέχεις τι λες, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι ειδικά του ροκ ακροατηρίου, ενδέχεται να ξέρει περισσότερα στοιχεία από  ‘σένα για τον καλλιτέχνη στον οποίο αναφέρεσαι.  

Αν θα έφτιαχνες εσύ έναν ροκ σταθμό, ποιες θα ήταν οι προσθήκες σου στη μουσική και στο πρόγραμμά σου;
Θα έκανα αυτό που συμβαίνει ήδη στον 96,9 ROCK FM.
Θα προσπαθούσα να δώσω μια γερή κλωτσιά στα περισσότερα  ραδιόφωνα, μπας και ξυπνήσουν επιτέλους…
Φυσικά θα τον στελέχωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, έχουν άποψη γ’ αυτό, διαθέτουν ευφράδεια, φαντασία και κυρίως χιούμορ!
Σαφώς θα αποζητούσα μια καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα παλιά και τα καινούρια τραγούδια, δεδομένου ότι το ροκ  -σε αντίθεση με την mainstream pop- δεν έχει κομμάτια  με ημερομηνία λήξης.
Στις δε νέες κυκλοφορίες -όπως και στις παλιότερες- θα ήμουν πιο «ανοιχτός» σε λιγότερο γνωστά ονόματα και τάσεις, παίζοντας και αρκετά  album tracks, γιατί πολύ συχνά εκεί κρύβονται πραγματικά διαμάντια τα οποία και καλείται να ανακαλύψει ο παραγωγός, προκειμένου να  προτείνει περισσότερους μουσικούς δρόμους και ιδέες στο ακροατήριο του.
Κλείνοντας, θα άνοιγα περισσότερο την ψαλίδα του προγράμματος παίζοντας και πιο «διαφορετικές» μουσικές, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι ροκ στοιχεία κρύβονται και στα πιο απίθανα  σημεία, από τον Hank Williams και τον Ray Charles, μέχρι τον Fatboy Slim.

Τον ακούτε καθημερινά, 10:00 - 13:00 το πρωί