Rob Zombie: The return of the scary monster

Rob Zombie: The return of the scary monster
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Rob Zombie είναι μια πολύ σημαντική, μουσική και όχι μόνο, προσωπικότητα των τελευταίων 20 χρόνων.

26 Φεβρουαρίου 2010Zombie on music:

Ο Rob Zombie είναι μια πολύ σημαντική, μουσική και όχι μόνο, προσωπικότητα των τελευταίων 20 χρόνων.
Ξεκίνησε την πορεία του στην μουσική με τους WHITE ZOMBIE στα τέλη των 80’s. H μπάντα πήρε το όνομα της από την ομότιτλη ταινία τρόμου του 1932 που πρωταγωνιστούσε ο γνωστός Bella Lugosi.
Στην ανεξάρτητη Caroline records κυκλοφόρησαν δύο albums, τα Soul- crusher(1987) και Make Them Die Slowly(1989), μάλιστα στο δεύτερο την παραγωγή έχει αναλάβει ο εκκεντρικός Bill Laswell.

Το 1991 θα υπογράψουν στην Geffen records και τον Μάρτιο του 1992 θα κυκλοφορήσουν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο La sexorcisto: Devil music Vol.1, το οποίο θα τους κάνει τελικά γνωστούς και διάσημους. Ο δίσκος ανεβαίνει στο Νο 26 των charts και το τραγούδι Thunder kiss ‘65 το 1993 θα κερδίσει το Grammy στην κατηγορία best metal performance.  
      
Toν Απρίλιο του 1995 κυκλοφορεί το επόμενο album τους με τίτλο Astro Creep: 2000, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού ο δίσκος θα πάει στο Νο 6 και μέσα από αυτό θα βγουν αρκετά singles.
 
To 1996 o Rob Zombie αποκτά και επίσημα αυτό το όνομα από το Rob Cummings με το οποίο τον βάφτισαν οι γονείς του.
Το 1998 ο Rob Zombie κυκλοφορεί τον πρώτο του solo δίσκο με τίτλο Hellbilly Deluxe, το οποίο αποκτά και αυτό εμπορική επιτυχία, φθάνοντας στο Νο 5 και videοclips όπως το Dracula βοηθούν σε αυτό. Η επιτυχία του δίσκου σημαίνει αυτόματα και την διάλυση των WHITE ZOMBIE.

To 2001 o Rob επανέρχεται δισκογραφικά με τον δεύτερο δίσκο του The Sinister urge, εμπορικά τα πάει εξαίσια για άλλη μια φορά, ενώ στον δίσκο βρίσκουμε συμμετοχές του Ozzy στο Iron Head και του Kerry King (SLAYER) στο Dead girl superstar.

To 2002 θα παντρευτεί την ηθοποιό Sheri Moon και το 2003 ο Rob με τον Johnny Ramone θα επιμεληθούν το εξαιρετικό album We’re a happy family- A tribute to Ramones, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2003. Σε αυτό συμμετέχουν μεγάλα ονόματα όπως οι RED HOT CHILI PEPPERS, METALLICA, U2, MARILYN MANSON, GREEN DAY, OFFSPRING, Tom Waits, Eddie Vedder, OFFSPRING, KISS, GARBAGE και άλλοι, διασκευάζοντας τους μεγάλους RAMONES φυσικά.

To 2006 θα κυκλοφορήσει το Educated Horses, στο οποίο ο Zombie επιχειρεί μια μουσική βουτιά στα glam 70’s ξεφεύγοντας αρκετά από το ύφος του. Αν και εμπορικά ο δίσκος πούλησε, για τους οπαδούς του(εμού συμπεριλαμβανομένου) ήταν μια αποτυχία. Κάτι που φαίνεται να το κατάλαβε, και πλέον φέτος επιστρέφει με τον τέταρτο δίσκο του με τίτλο Ηellbilly deluxe 2 και φυσικά στο μουσικό ύφος που τον γνωρίζουμε και μας αρέσει, το οποίο συνδυάζει τον γνωστό metal ήχο με την b-movie ατμόσφαιρα και αντίστοιχη θεματολογία. Ο ίδιος αναφέρει ότι αφού τα sequels γίνονται  στις ταινίες και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αποφάσισε να κάνει ένα sequel του πρώτου δίσκου και να το ονομάσει Hellbilly deluxe 2.

Τον δίσκο τον περιμέναμε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς αλλά λόγω της απασχόλησης του με τις ταινίες, αναγκάστηκε να μεταθέσει την κυκλοφορία του μερικούς μήνες μετά.

Τελικά κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου και είναι πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά που θα αρέσει σε όσους γνωρίζουν και αγαπούν το μουσικό του ύφος. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι μάλλον αυτός είναι και ο τελευταίος του δίσκος που κυκλοφορεί σε φυσική μορφή, αφού απ ότι αντιλαμβάνεται, στην επόμενη κυκλοφορία του( όποτε θα είναι αυτή) δεν θα κυκλοφορεί πλέον το cd και η μουσική θα διανέμεται πλέον ψηφιακά.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος κύριε Zombie θα του απαντούσα εγώ πάντως. Δεν νομίζω ότι η μουσική βιομηχανία στις δύσκολες οικονομικές εποχές θα πάρει εύκολα μια τέτοια απόφαση χωρίς υπολογίσει το κόστος μιας τέτοιας κίνησης. Και θεωρώ ότι μια τέτοια κατάληξη θα έχει μεγάλη μείωση τζίρου, και αλήθεια ποιος θέλει κάτι τέτοιο;
Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις του, τα τελευταία χρόνια υπογράφει στις συναυλίες του περισσότερα DVD’s παρά cd’s, γεγονός που οφείλεται στις ταινίες που κάνει και του έχουν δώσει μια ευρύτερη  δημοσιότητα σε διαφορετικό κοινό από αυτό που τον γνωρίζει από την μουσική του.    
     

Zombie on tour:
O Rob Zombie και η μπάντα του θα περιοδεύσει για πρώτη φορά μαζί με το μεγάλο του ίνδαλμα και σαφώς σημαντική επιρροή σε ότι κάνει ο Rob όλα αυτά τα χρόνια. Ποιος είναι αυτός;
Μα φυσικά ο τεράστιος Alice Cooper. Η περιοδεία θα λέγεται The Gruesome twosome tour, και ήδη έχουν κανονισθεί κάποιες εμφανίσεις στην Αμερική. Πολύ καλό πακέτο και τρομερή εμπειρία θα είναι σίγουρα για τους θεατές.

Ζombie on Movies & TV
Ο Rob Zombie εκτός των μουσικών πραγμάτων που κάνει, τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών τρόμου. Έχει κάνει τέσσερις ταινίες μέχρι στιγμής, τα House of 1000 corpses(2003), The devil’s rejects(2005), Halloween(2007) και Halloween 2 (2009), οι οποίες μπορεί να έχουν αποσπάσει ανάμεικτες κριτικές αλλά εμπορικά πάντως οι ταινίες τα πήγαν μια χαρά.
 Όμως αυτόν τον καιρό ο Rob κάνει το ντεμπούτο του και στην (Αμερικάνικη) τηλεόραση. Τον τελευταίο μήνα σκηνοθετεί ένα νέο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς  CSI: Miami, το οποίο θα παιχτεί αυτήν την Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στο κανάλι CBS. Γι’ αυτό οι φίλοι του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη, ας έχουν το υπόψη τους. Μπορείτε να δείτε εδώ το trailer που μόλις κυκλοφόρησε:  


Σας χαιρετώ προς το παρόν, την Κυριακή θα παραστούμε για άλλη μια φορά στους GATHERING στο Gagarin, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά στην χώρα μας με την καινούργια τους τραγουδίστρια. Ελπίζω ο κόσμος που τους αγαπάει να τους στηρίξει για άλλη μια φορά.
  
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα. Take care!