ΟΙ ΠΙΟ EΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ FM / ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

ΟΙ ΠΙΟ EΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΑ FM / ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαβάστε στο e-tetRadio ένα ρεπορτάζ για τις πιο επιτυχημένες εκπομπές σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της Focus BARI - ΑΕΜΑΡ.

29 Μαρτίου 2010Από σήμερα το απόγευμα ξεκινάμε στο e-tetRadio ένα διαρκές ρεπορτάζ παρουσιάζοντας, ανά σταθμό, τις πιο επιτυχημένες εκπομπές σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της Focus BARI - ΑΕΜΑΡ.



Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον νομίζουμε να δούμε ποιες είναι οι εκπομπές που προτιμάει περισσότερο ο κόσμος (όπως βλέπετε και στις... φωτογραφίες).




Καταρχάς να σημειώσουμε το εξής.

Τα αποτελέσματα (οι ακροαματικότητες δηλαδή) αφορούν τη χρονική περίοδο από τις 9 Νοεμβρίου 2009 μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου αν σας ενδιαφέρει ή αν διαθέτει κάποια σημασία. Και, για να απαντήσω και σε κάποιους αναγνώστες που έκαναν comment από κάτω, στα σχόλια, εννοείται πως μιλάμε για τη Μέση ημερήσια Κάλυψη Ραδιοφώνου Ανά Ώρα. Δηλαδή, τις ακροαματικότητες ανά ώρα. Όσο για το πιο "πετυχημένες" εκπομπές, σαφώς και εννοούμε εκείνες με τις μεγαλύτερες ακροαματικότητες. Εννοείται πως το πιο μαζικό δεν είναι απαραιτήτως και το καλύτερο. Μην σας πω ό,τι συνήθως συμβαίνει το αντίθετο...



AΝΤ1 97,2
Τα νούμερα προέρχονται από την προηγούμενη περίοδο του σταθμού, πριν την ανανέωση του προγράμματός του. Οπότε, ίσως και να μην έχουν και τόση σημασία. Οι εκπομπές που ξεχωρίζουν πάντως στις ακροαματικότητες είναι οι "Αδιάβροχοι" στο 6 με 8 το πρωί, η "Πρωινή Ζώνη" με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Χρήστο Χωμενίδη αμέσως μετά και τα "Κακά Κορίτσια" το μεσημέρι.

BEST

Best 92,6
Συνήθως, στον dance σταθμό της πόλης, οι πιο καλές του ώρες είναι οι νυχτερινές. Έστω και αν σε απόλυτα νούμερα, σε αριθμό ακροατών δηλαδή, το πρωινό δίδυμο Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης βρίσκεται στην κορυφή. Ως προς τα ποσοστά πάντως, ο σταθμός βαράει peak τις βραδινές και τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Aλέξανδρος Χριστόπουλος και Cleopatra δίνουν τα ρέστα τους...

ΒΗΜΑ FM
ΒΗΜΑ FM 99,5
Οι αυξομειώσεις ακροαματικότητας στους Ρ/Σ που δεν επιτυγχάνουν υψηλά νούμερα, όπως συμβαίνει προς το παρόν τουλάχιστον και στον ΒΗΜΑ 99,5, δεν είναι σημαντικές και δεν είναι επομένως άξιες αναφοράς.
Ωστόσο να πούμε πως το 8 με 9 το πρωί, η ώρα εκείνη δηλαδή που έπαιζαν ο Κώστας Αρβανίτης και η Δέσποινα Μαυρογένη (στη θέση του Αρβανίτη βρίσκεται τώρα ο Γιώργος Κακούσης), ήταν εκείνη που ξεχώριζε ελαφρά σε σχέση με τις υπόλοιπες του σταθμού. Περισσότερα, όταν με το καλό ανέβει (αν ανέβει) στη λίστα με τις ακροαματικότητες...


Real 97,8 FM
Ένα είναι το μεγάλο όνομα του σταθμού. Ο Γιώργος Τράγκας, στο 8 με 10 το πρωί. Βαράει peak. Ανεβάζει κατακόρυφα τα νούμερα που παραλαμβάνει από τον Γιάννη Καλαμίτση (ο οποίος αποτελεί δύναμη ούτως ή άλλως), προσφέρει κι ένα καλό ποσοστό στον Νίκο Χατζηνικολάου που ακολουθεί. Από τις 11 και μετά αρχίζει η πρώση, εκτός από το δίωρο του Γιώργου Γεωργίου το απόγευμα 4-6 που προελκύει καινούργιους ακροατές. Τα ποσοστά του Real τις βραδινές ώρες είναι απογοητευτικά.

Δίεση 101,3
Λοιπόν, δεν ξέρω αν σας φανεί περίεργο, αλλά το πιο πετυχημένο δίωρο στις ακροαματικότητες είναι εκείνο της Μάρας Ζαχαρέα, κάθε μεσημέρι 2 με 4. Καλά πηγαίνουν και η Έφη Γαλώνη στο τρίωρό της, αμέσως πιο πριν όπως και ο Ανδρέας Κυριακάκης που ακολουθεί το απόγευμα αλλά δεν μπορείς να πεις ό,τι ξεχωρίζουν ιδιαίτερα.
 


Δίφωνο 96,6
Επειδή βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα τα ποσοστά του σταθμού, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αυξομειώσεις στην ημερήσια ακροαματικότητά του. Και εφόσον αιωρείται μία σχετική απορία, να σημειώσω πως δεν φαίνεται να ξεχωρίζουν οι δύο εκπομπές του σταθμού, αυτές του Ηλία Μπενέτου το πρωί και του Μιχάλη Γελασάκη το βράδυ. Αν και βλέπω πως στις 10 το βράδυ, παρατηρείται μία ανεπαίσθητη αύξηση...


  Τρίτο Πρόγραμμα

Ανάδελφο στους ήχους του, ανάδελφο και στις ακροαματικότητές του. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή οι ακροατές του παρουσιάζουν μία συμπεριφορά που δεν παρατηρείται πουθενά αλλού. Καλύτερη ώρα για το σταθμό σε ποσοστά, αποτελεί, το τρίωρο 9 με 12 το βράδυ. Μπράβο. Δεν τα πάει άσχημα και ο Χρήστος Μιχαηλίδης τα πρωινά 8 με 10.







Galaxy 92

Δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση στα ποσοστά του σταθμού ολόκληρη την ημέρα ώστε να αξίζει να σημειωθεί. Οι πρωινές του ώρες πάντως από άποψη κόσμου (σε απόλυτους αριθμούς) είναι καλύτερες.


 Orange 93,2
Η πιο καλή ώρα του σταθμού έρχεται το απόγευμα, την ώρα που παίζονται τα τραγούδια από το Top 20 των Ελληνικών ραδιοφώνων με την Μ.Χάντη. Και συνεχίζει με λίγο πιο χαμηλά νούμερα αμέσως μετά, στις 6, με την πορεία να είναι σαφώς φθίνουσα.



Mad 106,2
Kαι όμως, οι πιτσιρικάδες δεν κοιμούνται νωρίς. Ειδάλλως δεν εξηγείται πως οι πιο πετυχημένες εκπομπές του νεανικού σταθμού είναι εκείνες, στις νυχτερινές ώρες. Εδώ και ένα δίμηνο περίπου ο σταθμός παρουσιάζει τις ώρες αυτές το 34 ιn a row παίζοντας 34 επιτυχίες στην σειρά, χωρίς διακοπή για διαφημίσεις. Οι ακροαματικότητες του MAD βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες (μέχρι και το μεσημέρι). Ώρα σχολείου γαρ...


Derti 98,6
Πότε, λοιπόν, οι ακροατές θέλουν να ακούσουν βαριά λαϊκά; Σύμφωνα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας του Derti, το μεσημέρι, από τις 12 μέχρι τις 4 και τα ξημερώματα, μετά τις 3. Τις δύσκολες ώρες δηλαδή της ημέρας και της νύχτας...

Athens DeeJay 95,2
Νεανικός σταθμός, νεανικό κοινό και φαίνεται πως ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος με το Breakfast στα FM είναι αγαπητός. Η πρωινή του εκπομπή είναι μακράν η κορυφαία του σταθμού, συγκεντρώνοντας μάλιστα διπλάσια ποσοστά από κάποιες άλλες. Διαχρονικός.



105,5 Στο Κόκκινο
Χαμηλά τα ποσοστά του σταθμού της Αριστεράς ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα.

Hot FM 104,6
Η μεγάλη έκπληξη των FM το τελευταίο διάστημα με τις απίστευτα υψηλές ακροαματικότητες που επιτυγχάνει. Εκπομπές δεν έχει βέβαια για να πούμε ποιες είναι οι πιο πετυχημένες, ας σημειώσουμε μόνο πως οι καλύτερες ώρες για τον σταθμό είναι οι απογευματινές.






Δεύτερο Πρόγραμμα
Από άποψη ποσοστών οι δύο πιο καλές ζώνες του σταθμού είναι το 10 με 12 το πρωί, στην εκπομπή δηλαδή της διευθύντριας του σταθμού Μαργαρίτας Μυτιληναίου, και το 10 με 1 το βράδυ. Με -κατά σειρά- Κώστα Αλλαγιάννη,  Πάνο Χρυσοστόμου και την πολύ καλή σειρά εκπομπών ακριβώς στα μεσάνυχτα (Παναγιωτοπούλου, Τριπολίτη, Βλαχογιάννη).




902 Αριστερά στα FM
Αν κι εδώ ισχύει ότι και για όλους τους Ρ/Σ με χαμηλές ακροαματικότητες -οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες- βλέπουμε πως στο 5 με 7 το πρωί, καθώς και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τα ποσοστά σχεδόν διπλασιάζονται. Γιατί αλήθεια; H ώρα δε με τους λιγότερους ακροατές είναι στο 1 με 2 το μεσημέρι. Πρφανώς οι οπαδοί του ΚΚΕ συντονίζονται τότε στην Ελληνοφρένεια (με τους Θύμιο Καλαμούκη και Αποστόλη να δηλώνουν, υπενθυμίζουμε, κομμουνιστές).

Μελωδία 99,2
Σε ποσοστά ακροαματικότητας, η πιο πετυχημένη εκπομπή του Μελωδία είναι αυτή του Χρήστου Παπαμιχάλη, κάθε βράδυ 8 με 10. Και ακολουθεί, λίγο πιο χαμηλά, το δίωρο του Οδυσσέα Ι ωάννου. Ξεχωρίζει επίσης η πρωινή Σοφία Φατούρου σε απόλυτο αριθμό ακροατών αλλά με σαφώς πιο χαμηλά ποσοστά.



ΕΡΑ Σπορ 101,8
Οι καλύτερες ώρες του σταθμού είναι οι μεταμεσονύκτιες και το 3 με 5 το απόγευμα. Οι ώρες δηλαδή που οι ακροατές βγαίνουν στα τηλέφωνα και το παίζουν προπονητές.




Kiss 92,9
Τα πιο υψηλά ποσοστά του ο, ούτως ή άλλως, πετυχημένος Kiss FM τα παρουσιάζει από το μεσημέρι και μετά. Από τις 11 μέχρι και τις 6, με τη ζώνη 12 με 3 να βαράει peak. Γιώργος Λάζαρος και Γιώργος Παπατριανταφύλλου βρίσκονται στην κορυφή. Ενώ και ο Ηλίας Ξυνόπουλος τα πάει καλά στη δεύτερη, κυρίως, ώρα του. Μεγάλες ακροαματικότητες σημειώνει ο σταθμός και σε κάποια μεταμεσονύκτια ώρα.  


Flash 96
O Flash δικαιώνει τον ενημερωτικό του χαρακτήρα. Έτσι, επιτυγχάνει τα πιο μεγάλα του ποσοστά τα πρωινά, ώρα δηλαδή που η ειδησεογραφία... τρέχει. Ξεκινώντας από τις 6 πρωί στα υψηλά και ακολουθώντας, μετά, καθοδική πορεία. Αντώνης Κοκορίκος νωρίς, Γιώργος Κύρτσος και Γιώργος Σταματόπουλος στη συνέχεια, βρίσκονται στην κορυφή. Μία μικρή ανάκαμψη παρατηρείται στο κλασικό μαγκαζίνο - 2 το μεσημέρι.

ΝΟVA Σπορ 94,6
Kι εδώ φυσικά, όπως και στην ΕΡΑ Σπορ, οι ζώνες όπου οι ακροατές βγαίνουν on air προκειμένου να επισημαίνουν τα λάθη του προπονητή της ομάδας τους, είναι εκείνες που συγκεντρώνουν τις πιο υψηλές ακροαματικότητες. Μπάμπης Χριστόγλου, Γιάννης Καραλής και φυσικά, η νυχτερινή ζώνη. Επίσης πολύ καλά πάει ο πολύ πρωινός Δημήτρης Μαχαίρας (και οι Θαναηλάκης-Τσαμόπουλος μετά) ενώ ξεχωρίζει, σε σχέση με το πριν και το μετά, το ντουέτο Πανούτσος και Καρπετόπουλος.



Kosmos 93,6
Tα πιο υψηλά ποσοστά του ο σταθμός τα επιτυγχάνει το βραδάκι. Ειδικά τη δεύτερη ώρα του Σάκη Τσιτομενέα, όπως και στο δίωρο του Πέτρου Αδάμ (8-10).  Αυτές είναι οι top εκπομπές. Με την απογευματινή ζώνη να προηγείται σε ποσοστά και την πρωινή σε απόλυτους αριθμούς (ακροατών). Τις νυχτερινές ώρες ο σταθμός δεν τα πηγαίνει καλά...




Eν Λευκώ 87,7
Ο Δημήτρης Τζανίνης το βράδυ στις 10 σημειώνει τα πιο υψηλά ποσοστά του σταθμού. Γενικώς, από τις 6 το απόγευμα και μετά ανεβαίνουν οι ακροαματικότητες. Και ο Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου και η Κλαούντια Μάτολα βρίσκονται στα ψηλά.

Nitro 102,5
Το brand name της συχνότητας είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος. Στο 12 με 2 ο σταθμός επιτυγχάνει τις πιο υψηλές ακροαματικότητες. Κάποιοι ακροατές δε, φεύγουν από τη συχνότητα μόλις τελειώνει η συγκεκριμένη εκπομπή. Στο top και η Μαριλένα Σπανουδάκη που έχει εκπομπή 4 με 6 το απόγευμα.   



Freedom 88,9
Xωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις οι ημερήσιες ακροαματικότητες του σταθμού με τις απογευματινές ώρες να είναι καλύτερες, πάντως. Στις 4 ο Γιώργος Χατζηπαύλου έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά.






ΘΕΜΑ 98,9
Η πρωινή ζώνη του σταθμού αποτελεί και το πιο δυνατό του σημείο. Νο 1 εκπομπή σε ακροαματικότητα αποτελεί το δίωρο των Σταυρόπουλου και Βερύκιου, 8 με 10. Μετά το μεσημέρι τα ποσοστά πέφτουν αρκετά. O Τζίμης Πανούσης πάντως, στις 12, δεν κάνει γκελ στους ακροατές. Αντιθέτως πέρυσι, στον City 99,5, απογείωνε την ακροαματικότητα.



ΝΕΤ 105,8
Μία είναι η εκπομπή στο σταθμό: Το ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ με τον Μάνο Τσιλιμίδη, τα μεσάνυχτα ακριβώς. Τετραπλασιάζει και πενταπλασιάζει τις ακροαματικότητες της συχνότητας. Δεν τα πάει και άσχημα η η Αθηνά Τσούμα που είναι πιο πριν (10 με 12 το βράδυ).



Fresh 88,6
Τα πιο υψηλά ποσοστά ο σταθμός τα συγκεντρώνει το απόγευμα. Την ώρα που παρουσιάζεται το Top του Fresh και την ώρα που ακούγεται, αμέσως μετά, η εκπομπή που κάνει η Αθηναϊς Νέγκα. Ωστόσο, μην νομίζετε πως διαφέρουν πολύ από τα υπόλοιπα προγράμματα - απλώς είναι λίγο πιο πάνω.

____________________________________________________________
Πριν συνεχίσουμε τη δημοσίευση των ημερήσιων ακροαματικοτήτων και των εναπομείναντων σταθμών καλό είναι να διευκρινήσουμε το εξής:

Τα αποτελέσματα προκύπτουν από τα ποσοστά και όχι από τα απόλυτα νούμερα. Τα ποσοστά στη διάρκεια του 24ωρου για τον κάθε σταθμό εννούμε. Αν βάζαμε τα απόλυτα νούμερα θα έπρεπε να είχαμε μόνο τις πρωινές εκπομπές. Και λογικό μια και την ημέρα, τα πρωινά, ακούνε πολύ περισσότεροι ακροατές ραδιόφωνο σε σχέση με τις νύχτες. Οι καλύτερες ώρες για τους σταθμούς, αυτές δηλαδή με τους περισσότερους ακροατές, είναι από τις 10 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Μετά αρχίζει μία μείωση με μία μικρή ανάκαμψη από τις 5 το απόγευμα και έως τις 7. Οπότε κοιτάμε τα ποσοστά και όχι τους συνολικούς ακροατές. Και δίνω ένα παράδειγμα: Ενώ ο Μάνος Τσιλιμίδης έχει πενταπλάσια ποσοστά από τις άλλες εκπομπές της ΝΕΤ 105,8 σε απόλυτο αριθμό ακροατών τα πρωινά προγράμματα είναι πιο υψηλά. Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί.

____________________________________________________________

Λάμψη 92,3
H πρωινή εκπομπή του σταθμού με τους Δημήτρη Ψεματίκα και τους συνοδοιπόρους του (Κατερίνα και Διονύσης) είναι η Νο 1 σε ακροαματικότητες. Με double score μάλιστα αφού μαζεύει και τους πιο πολλούς ακροατές σε απόλυτο αριθμό (καλή ώρα που λέμε παραπάνω). Καλά ποσοστά επιτυγχάνονται και τα μεσημέρια, εκεί που ακούγεται η Άννα Μαρία Ψέμμα

Love 97,5
Aναμενόμενο. Ο σταθμός που παίζει τραγούδια αγάπης επιτυγχάνει τα πιο μεγάλα του ποσοστά τις νυχτερινές ώρες. Λογικό θα έλεγα. Στη διάρκεια της ημέρας πάντως ξεχωρίζει η απογευματινή εκπομπή (4 με 7) του Τάσου Τρύφωνος και της Μαργαρίτας Δρούτσα.



Οasis 88
Ο σταθμός παίζει γνήσια και αυθεντικά λαϊκά. Επομένως, το γεγονός ό,τι διπλασιάζει τα ποσοστά του στις 3 τα ξημερώματα μοιάζει φυσιολογικό. Έστω κι αν εκείνη την ώρα είναι τόσο λίγοι οι ακροατές ώστε να μην μπορούν να θεωρηθούν ενδεικτικά τα αποτελέσματα. Στη διάρκεια της ημέρας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αυξομειώσεις.

Δρόμος 89,8
Η εκπομπή της Ράνιας Τραγόμαλλου το απόγευμα είναι εκείνη που σημειώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ακροαματικότητα. Το πρωί είναι πιο σταθερή η κατάσταση με την άνοδο να ξεκινάει από το απόγευμα.






Ρυθμός 94,9
Νο 1 μουσικός ραδιοσταθμός ο Ρυθμός και με πολύ υψηλά νούμερα. Ωστόσο δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Αν μία εκπομπή ξεχωρίζει είναι αυτή της πρωινής ζώνης με τον Μάκη Πουνέντη και τα... κορίτσια του. Κάτι δυνατό γίνεται και κάποια στιγμή τη νύχτα. Εκεί, γύρω στις 3 τα ξημερώματα.


Rock FM 96,9
Τους περισσότερους ακροατές του ο Rock Fm τους έχει μετά τις 4 το απόγευμα. Μεσούσης της εκπομπής του Γιώργου Μελισσινού. Και διατηρούνται υψηλά τα ποσοστά του μέχρι και τα μεσάνυχτα. Προφανώς όσοι γουστάρουν ροκ δεν ξυπνούν νωρίς το πρωί...




Red 96,3
Aντίστοιχα και ο Red (σε αντίστοιχο μήκος κύματος με τον Rock FM) επιτυγχάνει τα μεγαλύτερά του ποσοστά τα απογεύματα. Με μία διαφοροποίηση εδώ μια και η πρωινή του εκπομπή (Γιώργος Ζερβός, Ελίζα Κρανιώτη) δείχνει να ξεχωρίζει. Ο Γιώργος Αποστόλου στις 6 με 8 έχει, πάντως, την εκπομπή με τις πιο μεγάλες ακροαματικότητες.
 

Sentra 103,3
Θέμης Καίσαρης και Τσάρλυ, στη νυχτερινή τους επικοινωνία με τους ακροατές του σταθμού, μαζεύουν όλο το χαρτί. Λογικό και αναμενόμενο. Επίσης, το μεσημεριανό Δίκανο (1 με 3) με Βασίλη Βέργη και Νίκο Ασημακόπουλο προσελκύει αρκετά περισσότερους ακροατές σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενη από αυτούς εκπομπή.







ΣΚΑΪ 100,3
Ο Νο 1 σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός της πόλης έχει τα εξής δυνατά σημεία που τον φέρνουν στην κορυφή: την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη (και του Άρη Πορτοσάλτε αμέσως μετά), την Ελληνοφρένεια (και δευτερευόντως το μεσημεριανό μαγκαζίνο που ακολουθεί στη συνέχεια) και τον Κωνσταντίνο Λαβίθη τα μεσάνυχτα. Αυτές είναι οι εκπομπές που ξεχωρίζουν σε ποσοστά ακροαματικότητας.

Sfera 102,2
Tα πιο υψηλά ποσοστά επιτυγχάνουν το απόγευμα ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και, αμέσως μετά, η Ελένη Κολοκοτρώνη. Με την Ναταλία Γερμανού στην πρώτη της ώρα να μην τα πηγαίνει, επίσης, άσχημα.




VFM 88,3
Γενικώς, ο σταθμός, τα πηγαίνει καλύτερα το απόγευμα. Και ιδίως μετά τις 10 το βράδυ (ακούτε εκεί τώρα τον Δημήτρη Μαλανδρένη) όπου και επιτυγχάνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις ακροαματικότητες. Η άνοδος πάντως ξεκινάει από τις 7 το βραδάκι και συνεχίζεται, αμείωτη, μέχρι και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα!