OXI ΑΚΡΙΒΩΣ MTV, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ MTV O ARRENA 89,2 / UPDATE

OXI ΑΚΡΙΒΩΣ MTV, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ MTV O ARRENA 89,2 / UPDATE
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόνο μουσική θα ακούγεται από την 1η Απριλίου στη συχνότητα του Arrena 89,2 με τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται έως τώρα να κόβονται.

17 Μαρτίου 2010Μόνο μουσική θα ακούγεται από την 1η Απριλίου στη συχνότητα του Arrena 89,2 με τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδονται έως τώρα να κόβονται. Οι οχτώ αθλητικογράφοι που τα συντάσσουν και τα εκφωνούν, αποτελώντας το απαραίτητο δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού, δέχτηκαν πρόταση εθελουσίας προκειμένου να λάβουν την αποζημίωσή τους, αλλά και ένα μπόνους αποχώρησης.

Το σίγουρο είναι πως ο σταθμός θα αλλάξει και όνομα, το οποίο, προς το παρόν αναζητείται. Έχουν πέσει κάποια ονόματα στο τραπέζι ήδη. Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις των ιθυνόντων το καινούργιο μουσικό ραδιόφωνο θα λειτουργεί στα πρότυπα του MTV (ιδιοκτησίας Βίκτωρα Ρέστη κι αυτό, όπως και ο Arrena), μεταδίδοντας αποκλειστικά επιτυχίες της ξένης μουσικής. Καινούργιες και παλιές.

Μαθαίνω πως το υπόλοιπο προσωπικό θα παραμείνει κανονικά στη συχνότητα αφού –αυτονόητα- θα είναι χρήσιμο και στο νέο σταθμό.  

UPDATE
 
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «ARRENA FM» αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη του Σταθμού Βίκτωρα Ρέστη να τον μετατρέψει σε μουσικό σταθμό, καταργώντας τα δελτία ειδήσεων. Η απόφαση αυτή της ιδιοκτησίας, για την οποία η ΕΣΗΕΑ θα προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ουσιαστικά οδηγεί στην κατάργηση των θέσεων εργασίας και στην ανεργία των συναδέλφων, που εργάζονται στον σταθμό. Ηδη ο εντεταλμένος σύμβουλος της επιχείρησης Ν. Θρασυβούλου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την πρόθεση διακοπής των συμβάσεων εργασίας, προβάλλοντας ως δέλεαρ πρόταση δήθεν «εθελουσίας εξόδου». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να μην επιτρέψει να γίνουν οι δημοσιογράφοι τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των επιχειρηματικών επιλογών και της επιδίωξης του κέρδους.
Η απεργία αρχίζει αύριο Πέμπτη, 18 Μαρτίου στις 10 το πρωί και λήγει την Παρασκευή, 19 Μαρτίου στις 10 το πρωί.

Θέλω να καταθέσω και την προσωπική μου γνώμη:

Δεν ξέρω αν στη μπάντα των FM υπήρχε θέση για ένα ακόμα αθλητικό ραδιόφωνο - όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, έστω κι αν έγιναν πολλά λάθη, δεν υπήρχε χώρος για 4ον αθλητικό ραδιοσταθμό.  Ωστόσο ένα ακόμα μουσικό ραδιόφωνο, στο στυλ του MTV, με εμπορικές επιτυχίες και όχι ιδιαίτερα ψαγμένο ρεπερτόριο, δεν είναι αυτό που θα μας εξιτάρει, αυτό που θα προκαλέσει σεισμό στα ερτζιανά. Υπάρχουν πολλά ανάλογα ραδιόφωνα, άλλα πιο καλά και άλλα λιγότερο καλά, ώστε να χρειαζόμαστε ένα επιπλέον... Εκτός κι αν αποτελέσει την έκπληξη (πράγμα που δεν πιστεύω)...